spot_img
-0.1 C
Rapla
Neljapäev, 2 veebr. 2023
spot_imgspot_img
spot_img
RSRiigimajas avati installatsioon „Meie Rapla“

Riigimajas avati installatsioon „Meie Rapla“

Pärast renoveerimise lõpetamist Rapla riigimajas kuulutas Riigi Kinnisvara AS välja avaliku kunstikonkursi, millega otsiti sobivat kunstiteost hoonet kaunistama. Konkursi võidutöö avati pidulikult esmaspäeval, 22. augustil.

Alates 2011. aastast tuleb avalike hoonete ehituse maksumusest vähemalt 1% eest soetada kunstiteoseid. Seadus rakendub riigi- ja avalik-õiguslikele asutustele ning riigi enamusosalusega sihtasutustele ja mittetulundusühingutele. Just seetõttu kuulutati ka Raplas välja kunstikonkurss, mille võidutööks osutus Tarmo Kübardi ja Sander Paljaku installatsioon „Meie Rapla“.
Üks tingimus oli, et kunstitöö peaks olema otseselt või kaudselt Raplamaaga seotud. Kuna võidutöö autorid Tarmo Kübard ja Sander Paljak ei ole Raplast pärit ega Raplas elavad inimesed, tunnistasid nad, et esmalt oli Raplaga seose loomine nende jaoks väljakutse.
Ühiselt otsustati, et Rapla inimesed ise on kõige õigemad Raplaga seonduvat kunsti looma. Seega loodi oma kunstiteosega inimestele platvorm, kuhu saab kunsti välja panna.

Stina Andok / foto: Alice Võsu
Loe pikemalt 31. augusti Raplamaa Sõnumitest

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Sõnumid
Kõik uudised
Kuulutused