9.9 C
Rapla
Neljapäev, 28 märts 2024
RSFOTOD: AVIS Rapla sihib meistriliigas finaalikohta

FOTOD: AVIS Rapla sihib meistriliigas finaalikohta

AVIS Rapla esitles neljapäeval, 29. septembril uue hooaja meeskonda. Praegu kuulub koosseisu kümme mängijat, kellele lähiajal peaks üks korvialune mängija veel lisanduma. Peatreener Aivar Kuusmaa ja manager Jaak Karp rääkisid püstitatud eesmärkidest ning ütlesid, et pelgalt nelja tugevama hulka jõudmisega enam ei lepita. AVIS Rapla läheb Alexela korvpalli meistriliigas püüdma kolmandat järjestikust medalit ning siht on seatud ka finaalikohale.

Aivar Kuusmaa rääkis, et tema hinnangul on nii BC Kalev/Cramo kui BC Tartu Ülikool jäänud võrreldes eelmise hooajaga pisut nõrgemaks ning see avab teatud võimalused Raplale. Jaak Karp lisas, et algaval hooajal on ambitsioon mängida finaalis. Kõik koosseisus olevad mängijad on Kuusmaa sõnul heas konditsioonis. Praegu on nimekirjas Indrek Kajupank, Martin Paasoja, Kristjan Voolaid, Sven Kaldre, Karl Johan Lips, Gregor Ilves, Marek Ruut, Thomas van der Mars, Domen Bratož ja Rasham Suarez. Nii Kuusmaa kui Karp kinnitasid, et üks pikk välismaalane on meeskonnaga veel liitumas. Kellega on tegemist peaks selguma lähinädalate kui mitte lähipäevade jooksul. Vahepeal oli õhus lootus, et Raplaga taasliitub Domagoj Bubalo, kuid see variant jäi katki.

Alexela meistriliiga esimene mäng ootab ees juba pühapäeval, 2. oktoobril. Sadolin spordihoones võetakse kell 17:00 vastu valitsev Eesti meister BC Kalev/Cramo. Aivar Kuusmaa tõdes, et tegemist on kole-raske vastasega, kellele on nüüd kaotatud 13 kohtumist järjest. “Loodame selle needuse ära murda,” ütles ta pühapäevase kohtumise kohta. Võit Eesti meistri üle oleks ilus kingitus AVIS Rapla fännidele, kes kogunevad enne mängu juba kella kahest Meie Pubis. Seejärel tullakse ühtse rongkäiguga Sadolin spordihoonesse. AVIS Rapla kapten Indrek Kajupank ütles, et füüsiliselt on kõik mängijad hooaja avakohtumiseks nii valmis kui võimalik. Nii Kajupank ise kui Martin Paasoja olid septembri keskpaigani seotud koondise tegemistega. Thomas van der Mars esindas suvel Hollandi koondist. Ülejäänud mängijad said hooajaks omaette valmistuda. “Igas mängus tuleb anda endast maksimum ja selle pealt edasi minna,” ütles Kajupank. Enne BC Kalev/Cramo mängu ei ole Rapla palju saanud koos mängida. Hiljuti alistati Eesti karikavõistluste raames Narva meeskond 56:139.

Lisaks AVIS Raplale esitleti FIFAA esinduspoes ka FCR Media/Rapla KK naiskonda, kes hakkab uuest hooajast mängima Eesti meistriliigas, Eesti-Läti ühisliigas ja Balti liigas. Naiskonna manager Rando Reining ütles, et hea on kolida korvpallipealinna ehk Raplasse. Varasemalt kasutas sama naiskond kodusalina Audentese spordihoonet ning kandis viimati nime 1182 Tallinn. “Esimene vastuvõtt Raplas on olnud positiivne. Peaaegu julgen öelda, et fännid on meid vastu võtnud,” sõnas ta. Eesmärk on neil üks – võita uuesti Eesti meistritiitel. Naiskonna treenerid on Howard Frier ja Gerly Kostla. Frier ütles, et on uue hooaja eel elevil. “Paremaid fänne kui Raplas Eestis ei ole. Loodame, et nad võtavad meid samaväärselt omaks kui meeskonna,” ütles ta.

Siim Jõgis / Foto: Siim Solman

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare