7.7 C
Rapla
Pühapäev, 4 juuni 2023
RSTaevaniMaani meistrikoda vahetab punased tellised paekivi vastu

TaevaniMaani meistrikoda vahetab punased tellised paekivi vastu

Tänavu jaanuaris avas TaevaniMaani keraamikameistrikoda oma uksed Rapla ajaloolises Jõe tänava hoones, mis oli äsja värske ilme saanud. Vähem kui aasta hiljem, 3. novembril, avab meistrikoda taas pidulikult oma uksed, aga sel korral juba uuel aadressil.

Uus asukoht on ajalooliselt vähemalt sama tähtis kui vana prokuratuurihoone Jõe tänaval. Aadressil Tallinna maantee 15a, kuhu TaevaniMaani meistrikoda oma uut pesa punuma hakkab, on vanasti asunud näiteks sepikoda. Vana paekivihoone on kaunilt renoveeritud ja majutab hetkel mitut ettevõtet. Keraamikakoda leidis endale sobivad ruumid hoone teisel korrusel, sissepääsuga Pargi Resto kõrvaluksest.
Keraamikaga tegeleva ettevõtte ruumidevahetusest on meie lehes varemgi juttu olnud. Juba mõned kuud tagasi tunnistas meistrikoja omanik Maria Mettas, et kolimine ei ole välistatud. Kahe stuudiokorteri pinnale loodud keraamika meistrikoda oli sõlminud Jõe tänava maja omanikuga rendilepingu, teades, et ruumid võivad ühel hetkel müüki minna. Kuigi Mettasel oli ostueesõigus, otsustas ta sellest siiski loobuda.

Stina Andok / foto: Siim Solman
Loe pikemalt 12. oktoobri Raplamaa Sõnumitest

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Sõnumid
Kõik uudised
Kuulutused