5.7 C
Rapla
Kolmapäev, 10 aug. 2022
spot_img

Kabala jalgpallitüdrukust sirgus Eesti naistekoondise mängija

Kairi Himanen (23) on Kabalast pärit neiu, kelle suur kirg ja armastus on jalgpall. Mängimist alustas ta külaplatsil, suur tahe on viinud ta Eesti naiste jalgpallikoondise ridadesse. Hetkeseisuga on ta koondises teinud 24 mängu.

Kuidas jõudsid jalgpallini?
Kõigepealt tänu sportlikule külale, kus ma kasvasin. Lastega sai iga päev erinevaid pallimänge mängitud ning loomulikult oli eelisvalik kõigil alati jalgpall.
Tõsi, siis ma olin üsna pisike ning mind pandi alati kas kaitsesse seisma või siis vahetusmängijaks, kuid see ei takistanud mul pidevalt pall jala küljes olemast. Suurema tõuke andis sealt edasi minu kehalise kasvatuse õpetaja Reet Tiisar, kes toetas ja utsitas mind spordis müstiliselt palju ning just tänu temale leidis ka Gunnar Kure mind pisikesest külast üles.
Seejärel treenisingi umbes 4 aastat Gunnari ja Tiidu (Tiit Kivisild) käe all. Neile inimestele olen alati tänulik! Nad toetasid, õpetasid ja hoolisid ning mis peamine, tänu neile on jalgpall minu elu lahutamatu osa.

Millisel positsioonil sa mängid?
Minu positsioon on paberi peal keskpoolkaitse. Ma ei kujutakski ennast mujal ette! See on koht, kus ma tunnen ennast enesekindlalt. Minu ümber on kogu mu tiim ja mis eriti äge, ma saan iga tiimiliiget toetada, sest olen nende keskel.

Millised on sinu arvates olnud su karjääri tipphetked?
Oma karjääri tipphetkeks pean tänasel päeval 2014. aastat. See oli aasta, mil leidsin pärast rasket vigastust uuesti jõudu pürgida paremate tulemuste poole. Ma seadsin eesmärgid ning täitsin need. Meil oli klubiga edukas hooaeg, ma hakkasin uuesti esindama Eesti naiste koondist ning hooaja lõpus sain premeeritud Ekspert-liiga parima mängija tiitliga.
See oli aasta, mis näitas, et kõik on võimalik. On vaja lihtsalt seada eesmärgid ja pingutada natukene rohkem kui muidu.

Mariliis Vest / foto: erakogu
Loe pikemalt 26. oktoobri Raplamaa Sõnumitest

spot_img
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
5,680JälgijatLike
1,179JälgijatFollow

Viimased uudised