spot_img
-2.3 C
Rapla
Esmaspäev, 6 veebr. 2023
spot_imgspot_img
spot_img
RSVibulaskja Siret Luik jätkab haridusteed Lõuna-Koreas

Vibulaskja Siret Luik jätkab haridusteed Lõuna-Koreas

Vibulaskja ja treener Siret Luik on alates septembrist jätkanud haridusteed Lõuna-Koreas Busani linnas. Eestlaste jaoks eksootilise paiga valis ta välja, et osaleda ühe õppeaasta pikkusel intensiivkursusel spordijuhtimise valdkonnas.

Järvakandist pärit vibulaskja tõdes, et loodab selle kaudu leida väljundit, millega tegeleda, kui sportlaskarjäär läbi saab. Samuti ütles ta, et Rio olümpialt napilt eemale jäämine oli valus kogemus ning seetõttu kaalus ta keskkonnavahetust ning Lõuna-Korea tundus olevat sobilik valik. Olles Busanis veetnud peaaegu kaks kuud, ütles ta, et koduigatsust peale pole tulnud. Küll aga igatseb ta koduseid ema tehtud toite.

Kirjelda, kus sa praegu elad ning missugune paik see Busani linn on.
Elan, treenin ja õpin hetkel Lõuna-Koreas Busani linnas. Busan on Korea suuruselt teine linn, mis on kuulus oma ilusate randade poolest. Minu jaoks on huvitav kogemus elada linnas, kus on elanikke peaaegu kolm korda rohkem kui Eestis kokku. Olles elanud suurema osa oma elust Järvakandis, on muutus tuntav. Aga sugugi mitte negatiivne – poole tunni jalutuskäiguga jõuan mere äärde või 10 minutiga metsarajale, ühistransport on väga hästi korraldatud, kohalikud elanikud viisakad ja ma ei tunne, et midagi kuskil reostatud oleks. Kuna linn on üsna suurel alal, siis tegelikult ei hoomagi, et siin elab 3,3 miljonit elanikku, aga metrooga jõuan tunni ajaga vabalt ühest linna otsast teise.

Mis eriala sa omandad ja miks just selline valik?
Jõudsin siia septembri keskel ja jään Koreasse kuni järgmise suveni. Osalen programmis, mis on mõeldud tippsportlastele.

Siim Jõgis  / foto: Siim Solman
Loe pikemalt 9. novembri Raplamaa Sõnumitest

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Sõnumid
Kõik uudised
Kuulutused