spot_img
5.5 C
Rapla
Reede, 24 märts 2023
RSVahastlased olid rahvakoosolekul pigem tagasihoidlikud

Vahastlased olid rahvakoosolekul pigem tagasihoidlikud

Laupäeval, 12. novembril Vahastu kultuurimajas toimunud haldusreformi rahvakoosolekul osalejaid küll jagus, kuid ettepanekute ja küsimuste osas oldi pigem tagasihoidlikud.

Rahvakoosolek startis pärastlõunal, kella kahest. Enamik huvilisi olid selleks ajaks kohad sisse võtnud, kuid oli ka neid, kes alles poole pealt liitusid. Vahastlaste ette olid tulnud Kaiu vallavanem Erika Reinumägi ning vallavolikogu esimees Sulev Viiron. Kahetunnises ettekandes tutvustasid nad külarahvale Kaiu-Raikküla-Rapla ühinemisega kaasnevaid muudatusi, põgusalt ühinemislepingut ja muud ühinemisega seonduvat. Viiron kiitis vahastlasi, sest võrreldes Kaiu ja Kuimetsa rahvakoosolekuga oli kohal rekordarv inimesi – kokku kakskümmend kolm.
Reinumägi tõi kuulajateni mõned punktid, mis Kaiu vallas paraneb, juhul kui Raplaga ühinetakse. Näiteks puudub hetkel vallal arenguspetsialist ning tuntakse puudust strateegilisest planeerimisest. Veel on vallale võetud laenu maksmine pannud piirangud erinevatele investeeringutele. Ka Kaiu valla palgatase on maakonna lõikes kehvim ning 2017. aasta eelarves loodetakse suuremat palgataset. Kõikidele nendele probleemidele loodetakse ühinemise käigus lahendus saada. Reinumägi lisas, et uues omavalitsuses muutub teenuste kvaliteet paremaks. Ka seda vallavanem ei kartnud, et uues suures vallas nende inimesed sõna ei saa. Kuigi valimine toimub ühes ringkonnas, on ta kindel, et volikogusse pääseb ka Kaiu inimesi.

Mariliis Vest / foto:Mariliis Vest
Loe pikemalt 16. novembri Raplamaa Sõnumitest

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Sõnumid
Kõik uudised
Kuulutused