spot_img
-0.6 C
Rapla
Esmaspäev, 27 märts 2023
RSJärvakandi vallavanema umbusaldamine kukkus läbi

Järvakandi vallavanema umbusaldamine kukkus läbi

Haldusreformi kired lõõmavad eriti eredalt Järvakandis. Arutelude, vastuolude ja rahvakoosolekute keerisest kasvas välja umbusaldusavaldus vallavanem Mart Järviku vastu, kes toetab ühinemist Kehtna vallaga.

Umbusaldushääletus toimus Järvakandi vallavolikogus esmaspäeval, 21. novembril. Kümnest kohal olnud saadikust hääletas Järviku umbusaldamise poolt kolm, vastu oli seitse saadikut ning seega kukkus umbusaldusavaldus läbi. Erapooletuid ei olnud.
Vastuolude põhjustaja on teadagi erinev arusaam Järvakandi valla tulevikust. Haldusreformi keerises tuleb volikogul leida kõige õigem partner, kellega ühineda. Hetkel tundub tõenäoliseim kandidaat Kehtna vald, kellega on valmis saadud ka ühinemisleping. Kuni viienda detsembrini on see avalikul väljapanekul, millele järgneb 10. ja 11. detsembril rahvahääletus. Nii vallavanem kui ka volikogu liikmete enamus toetavad seda varianti.
Väiksem hulk volikogu saadikuid eesotsas Enno Alliksaarega näevad, et Järvakandi peaks tulevikus kuuluma Rapla valda. Just nendelt tuli ka umbusaldusavaldus Mart Järvikule. Sellele kirjutasid alla volikogu liikmed Enno Alliksaar, Katrin Anto ja Anti Oviir. Nemad kolmekesi hääletasid esmaspäevasel istungil ka umbusaldamise poolt.

Siim Jõgis / foto: Siim Solman
Loe pikemalt 23. novembri Raplamaa Sõnumitest

1 kommentaar

1 Kommentaar
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Sõnumid
Kõik uudised
Kuulutused