14.9 C
Rapla
Neljapäev, 20 juuni 2024
RSBessi Kasak tegi võimsa comeback’i

Bessi Kasak tegi võimsa comeback’i

Möödunud nädalavahetusel Tallinna lähistel Kiilis toimunud Eesti sisekarikavõistlustel pakkusid põnevuslahingu kaks Järvakandi Ilvese vibuneidu – nädala eest Marokos sise MK-etapil kolmanda koha saanud Reena Pärnat ning möödunud suvel vibuspordi juurde tagasi pöördunud Bessi Kasak.

Treeningud hakkavad vilja kandma ning seekord väljus võistlusest võitjana Kasak.
Kiilis alustasid laupäeval sisekarikavõistlusi meie noored. Ilveslastest tuli naisjuunioride klassis (18-20-aastased) Kadri Lilienthal 7. kohale. Hoopis paremini läks aga tema nooremal õel Triinul, kes neidude kadettide klassis (15-17-aastased) tuli tulemusega 583 silma karikavõitjaks. Noormeeste samas klassis tuli Karl Kivilo tulemusega 589 silma teiseks. Väga tasavägine oli võistlus tüdrukute tidettide klassis (12-aastased ja nooremad), kus Gita Staub sai  8. ning Tessa Cathlen Tammik 9. koha.
Pühapäeval võisteldi karikate pärast, aga juba täiskasvanute arvestuses. Paremini läks Ilvesel, nagu juba tavaks saanud, naiste arvestuses. Seekord sekkus kõige kõrgemasse konkurentsi lisaks Reena Pärnatile ka suvisel hooajal comeback’i teinud Bessi Kasak. Võistluse esimeses pooles lastud 278 silma oli küll Kasaku uus isiklik rekord, kuid see andis naiste konkurentsis vaid 4. koha. Juhtis Reena Pärnat 285 silmaga.
Võistluse teise poolega vajutas Kasak aga pedaali põhja ning lasi lisaks 291 silma, mis oli taas kord rekordiline tulemus. Kahe võistluspoolega kogus Kasak kokku 569 silma, mis oli loomulikult ka tema uus isiklik rekord 18 m harjutuses.
Et klubikaaslane Reena Pärnat lasi täpselt sama tulemuse, läks vastavalt reeglitele vaja sportlaste lastud kümnete lugemist. Neid oli Kasakul kolme võrra enam (35 vs 32) ning seega oli seekordne karikavõitja napilt, kuid siiski selgunud.
Märkimist väärib ka asjaolu, et neidude lastud tulemused jäid vaid kuue silmaga alla Pärnati poolt kolm aastat tagasi lastud Eesti rekordile. Medalistide selja taga saavutas 6. koha kadett Triinu Lilienthal, 9. koha Anneli Preimann ning 11. koha Kadri Lilienthal.
Meeste arvestuses lasi parima tulemuse Karl Kivilo, kes saavutas 544 silmaga 7. koha. Teistest ilveslastest said Aivo Agu 13., Taavi Ennemuist 14. ning Priit Viher 17. koha.
Kokkuvõttes osales Ilves seekordsetel karikavõistlustel üheteistkümne sportlasega ning tõi koju neli karikat.  Sportlaste seljatagust kindlustasid treenerid Eve ja Raul Kivilo.

Järvakandi vibuklubi Ilvest / foto: erkogu

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare