5.5 C
Rapla
Esmaspäev, 16 mai 2022
spot_img

Kaiu vallavanemale avaldati umbusaldust, volikogu esimees astus tagasi

Eilsel Kaiu vallavolikogu erakorralisel istungil läks läbi umbusalduseavaldus vallavanemale Erika Reinumägile. Volikogu esimees Sulev Viiron andis tagasiastumisavalduse juba reedel.

Eilsel volikogu istungil oli kaks päevakorrapunkti: umbusalduse avaldamine volikogu esimehele ning umbusalduse avaldamine vallavanemale. Kuna volikogu esimees Sulev Viiron oli reedel Kaiu valla sekretärile sisse andnud tagasiastumisavalduse, võeti päevakorrast esimene punkt maha ning arutamisele läks vaid teine päevakorrapunkt. Sulev Viiron loeti volikogu esimehe ametist tagasiastunuks alates selle nädala esmaspäevast.

Teise päevakorrapunkti arutelu eel otsustas volikogu enamus, et istung tuleb kuulutada kinniseks, mis tähendas, et kõikidel külalistel tuli ruumist lahkuda. Tagasi kutsuti külalised hääletamise ajaks. Vallavanema umbusaldamisest võtsid osa kaheksa volikogu liiget, kuus nendest hääletasid umbusalduse poolt, üks vastu ning üks liige jäi erapooletuks.

Eelnõu seletuskirjas seisis koguni neliteist põhjendust, mille tõttu vallavanemale oli otsustatud umbusaldust avaldada. Kõige tähtsam neist oli usalduse kaotamine.

Mariliis Vest / foto: Siim Solman

spot_img

20 KOMMENTAARID

20 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
5,680JälgijatLike
1,179JälgijatFollow

Viimased uudised