spot_img
-0.1 C
Rapla
Neljapäev, 2 veebr. 2023
spot_imgspot_img
spot_img
RSMuutuvad osad digitaaltelevisiooni edastamissagedused

Muutuvad osad digitaaltelevisiooni edastamissagedused

Euroopa Komisjoni otsusest tulenevalt läheb osa digitelevisiooni praegustest sageduskanalitest edaspidi mobiilse interneti kasutusse ning digitelevisiooniteenused liiguvad uutele, parema leviulatusega edastamissagedustele.
Sagedusmuudatused mõjutavad tavaantenniga digitelevisooni vaatajaid. Sellega seoses toimuvad märtsist kuni suve lõpuni televisioonisaatjate hooldustööd, mida viib läbi ringhäälingu võrguteenuseid osutav ettevõte Levira. Täpsemast tööde graafikust teavitavad televaatajat Levira ja Starman.
Euroopa Komisjoni ettepaneku kohaselt eraldatakse hiljemalt 2020. aastaks 700 MHz (694–790 MHz) sagedusala mobiilse interneti teenuste jaoks. Alla 700 MHz jääv sagedusala (470–694 MHz) on edaspidi mõeldud eelkõige audiovisuaalteenuste osutamiseks.
Euroopa Komisjoni sõnul on Euroopa praegu silmitsi kiiresti kasvava nõudlusega traadita lairibateenuste järele, mis on peamiselt seotud videopildi vaatamisega mobiilsetes seadmetes. Mobiilse andmeside mahu kasv paneb proovile olemasolevate võrkude läbilaskevõime ning osutab vajadusele täiendava sagedusressursi järele.
Anu Võlma / Tehnilise Järelevalve Amet

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Sõnumid
Kõik uudised
Kuulutused