spot_img
2.2 C
Rapla
Teisipäev, 21 märts 2023
RSSõerumäele tahetakse luua veekogu ja puhkekeskus

Sõerumäele tahetakse luua veekogu ja puhkekeskus

Möödunud reedel, 28. aprillil algatas Rapla vallavolikogu detailplaneeringu, mille kohaselt asutakse Sõerumäele rajama tehisveekogu ja puhkemaju.

Sõerumäe maaüksus, mis piirneb Sõerumäe-Alu tee, Rapla ümbersõidu, Sika maaüksuse, Krantsi maaüksuse ja Vigala jõega on suures ulatuses põllumaa, kus maakatastri andmetel on haritavat maad ligi 3 ha. Detailplaneeringuga nähakse ette jõega ühendatud alla ühe hektari suuruse tehisveekogu rajamine jõesängi vahetusse lähedusse ning sätestatakse puhkekeskuse ja puhkemajade ehitusõigus ülejäänud maa-alale.
Rapla valla üldplaneeringu järgi ei ole Sõerumäe maaüksusele kavandatavat maakasutuse sihtotstarvet määratud ja maa praegune sihtotstarve on maatulundusmaa ehk põllumaa. Detailplaneeringuga kavandatakse lisaks maatulundusmaale aga ka ärimaa, et rajada majutus- ja teenindushooned.

Stina Andok
Loe pikemalt 3. mai Raplamaa Sõnumitest

1 kommentaar

1 Kommentaar
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Sõnumid
Kõik uudised
Kuulutused