11.1 C
Rapla
Kolmapäev, 27 sept. 2023
RSSüdamlik õhtu küüditatute mälestuseks

Südamlik õhtu küüditatute mälestuseks

Kohila raudteejaamas meenutati teisipäeval, 13. juunil südamliku mälestusõhtuga “IV Raplamaa mälestustulede tee” juuniküüditamise ohvreid. Vaatamata seenevihmale ja pilvisele ilmale tuli osalema ligikaudu 40 inimest. Tuntud isamaalisi laule esitas Eesti Filharmoonia kammerkoori esitenor Raul Mikson koos metsasarvetrioga.
Oma mälestusi jagas lapsena Siberis elanud Luule. Ta ütles oma sõnavõtus, et koolilapsena Siberis elades ei olnud väga hull, sest aega jäi ka mängimiseks. Oli ka üks tegevus, mis Luulele üldse ei meeldinud – seakarjas käimine, sest seal oli üks kult, kes kippus tema sööki ära sööma.
Õhtu naelaks ja ehk kõige mõtlikumaks hetkeks oli küünalde asetamine raudteeliipritele pärast viimase reisirongi möödumist.
Sarnane mälestusõhtu toimus ka kõikides teistes Raplamaa raudteejaamades. Juuniküüditamise ohvrite mälestamine 13. juuni hilisõhtul sai alguse Käru vallast ning on viimastel aastatel levinud ka teistesse Raplamaa piirkondadesse. Juuniküüditamine toimus 76 aastat tagasi, 14. juunil 1941.

Siim Jõgis / foto: Siim Solman

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Kõik uudised
Kuulutused