16.1 C
Rapla
Kolmapäev, 31 mai 2023
RSRapla valla ja PRKT OÜ kuueaastane kohtus käimine on seni lahenduseta

Rapla valla ja PRKT OÜ kuueaastane kohtus käimine on seni lahenduseta

Juba kuus aastat kestnud kohtuvaidlus Risti 1 kinnistu omanike PRKT OÜ ja Rapla vallavalitsuse vahel ei ole tänaseni täit lahendust saanud. Vaidlustega on jõutud riigikohtusse.

Osaühingu ja valla vaheline lahkheli sai alguse 2011. aastal, mil Rappeli keskusele koostati detailplaneeringut. Planeeringu järgi tuli välja ehitada kogu taristu koos kõrvalasuva kinnistu (Risti 1) juurdepääsuteega. Arenduslepingus pandi paika, et väljaehitamise kohustuse koos projekteerimiskohustusega võtab endale arendaja ehk Rappeli keskus. Juurdepääsuteed soovis PRKT OÜ eesmärgiga rajada kinnistule kaubanduskeskus.
Rappeli kui arendaja poolt 2012. aastal koostatud teedeehituse projekt ning reaalsed ehitustööd ei vastanud Rapla vallavanema Kalle Toometi sõnul täiel määral detailplaneeringule. Alles hiljem, kui tööd olid tehtud, selgus, et projektist olid välja jäetud juurdepääsuteed piirnevatele kinnistutele, sealhulgas Risti 1 krundile, rääkis ta. Kuigi vallavanema sõnul jääb kahest vastuolulisest lepingust peale viimane, toetub kaebaja kohtuvaidluses just detailplaneeringule.
Mõlemal osapoolel on selles komplitseeritud loos oma seisukohad ja arusaamad, kuid kuue aasta jooksul on Risti 1 omanikud esitanud vallavanema sõnul vallavalitsusele kaheksa erinevat kaebust. Erinevate kaebustega on läbitud halduskohus, ringkonnakohus ja riigikohus. Kogu planeerimisprotsessis on lausa kuus osapoolt: Rapla vallavalitsus, Rappeli keskus, Maar­ja-Magdaleena kogudus, PRKT OÜ, Hepa OÜ ning kõrvaloleva maatüki omanik Tiit Pregel. Kohtus vaidlevad aga PRKT OÜ (Risti 1 kinnistu omanikud) ja Rapla vallavalitsus.
Kokkuvõtvalt selgitab Toomet enda seisukohta järgmiselt: kaks arendajat on omavahel tülis ning relvana kasutatakse kohalikku omavalitsust, kes annab välja nii ehitus- kui ka planeerimislube. „Vallavalitsus on praegu kahe äriühingu vahel ja karistada saab kahjuks maksumaksja,“ ütles ta, vihjates asjaolule, et advokaadibüroole on vallal kulunud ligi 60 000 eurot.

Mariliis Vest / foto: Juulija Kuum
Loe pikemalt 5. juuli Raplamaa Sõnumitest

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Sõnumid
Kõik uudised
Kuulutused