8.8 C
Rapla
Neljapäev, 8 juuni 2023
RSJuuru kihelkonnapäevad tulid oma juurte juurde

Juuru kihelkonnapäevad tulid oma juurte juurde

„Juurte Juures Juurus“ – just sellist pealkirja kandsid seekordsed Juuru kihelkonnapäevad. Kolme päeva jooksul said kihelkonna inimesed ammutada teadmisi ajaloo kohta, meenutada ja tänada oma esivanemaid ning veeta ühiselt üks mõnusalt aktiivne nädalavahetus.

Üle aasta korraldatav kihelkonda ühendav ettevõtmine sai alguse 1999. aastal samuti Juurust. Vahepealsetel aastatel käidi mööda kihelkonna külasid. Lähiminevikus on fookuses olnud näiteks Pirgu, Lau, Karitsa ja Atla küla. Tänavu jõuti ringiga keskusesse tagasi.
Kihelkonnapäevade peakorraldaja Juuru Mihkli koguduse õpetaja Kalle Kõiv ütleb, et kindlat süsteemi, kuidas teatepulk liigub, ei ole. Kihelkonnapäevade suhe Juuruga on alati tugev olnud, sest ava- ja lõpupäev on alati Juurus. Iga kord antakse korraldusõigus edasi. „Pirgu üle-eelmine aasta korraldas ja leidis, et aeg on jälle Juuru käes,“ ütleb Kõiv. Sel korral anti teatepulk Kaiule üle, kellel tuleb üritus seega 2019. aastal korraldada.

Katri Reinsalu / foto: Aare Hindremäe
Loe pikemalt 12. juuli Raplamaa Sõnumitest

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Sõnumid
Kõik uudised
Kuulutused