4.4 C
Rapla
Kolmapäev, 24 apr. 2024
RSPiimaühistud arutavad mitmeid võimalusi

Piimaühistud arutavad mitmeid võimalusi

Põllumajanduse Registrite ja Informatsiooni Amet (PRIA) kuulutas ametlikult välja, kellele ta annab 15 miljonit toetust uue ühistulise piimatööstuse rajamiseks. Kuna hindamiskomisjon pidas paremaks E-Piim Tootmine AS-i välja käidud projekti, siis just talle toetus ka anti.

Otsuse väljakuulutamisele lisati PRIA peadirektori asetäitja Jaanus Hämmali sõnad: „Toetuse peamiseks eesmärgiks on Eesti piimatööstuse arendamine piimatootjate ühinemise kaudu ja mõlemast projektist oli näha, et põllumehed näevad perspektiivi just koostöös. Kuigi PRIA saab määrata toetuse ainult ühele projektile, loodame me, et E-Piim Tootmine AS ja Milkest AS leiavad võimaluse oma plaanide teostamisel teha koostööd ja Eestis oleks tulevikus üks suur piimatootjaid ühendav piimatööstus.“
Toetuseta jäänud MilkEst AS-il oli etteheiteid nii hindamiskomisjonile kui ka konkurendi projektile. Oma 5. juuli koosolekul otsustati aga PRIA otsust mitte vaidlustada.
Juuni lõpus korraldasid Eesti Maaülikooli professor Rando Värnik ja assistent Liis Võlli ning Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja juhatuse liige Vahur Tõnissoo piimaühistute juhtide ümarlaua. Arutati Eesti piimatootjate keskühistu rajamist.

Katri Reinsalu
Loe pikemalt 12. juuli Raplamaa Sõnumitest

 

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare