spot_img
2.2 C
Rapla
Kolmapäev, 8 veebr. 2023
spot_imgspot_img
spot_img
RSEvald Laprik on lahkunud

Evald Laprik on lahkunud

 Tallinnast tuli kurb sõnum selle kohta, et Evald Laprik lahkus ööl vastu pühapäeva, 16. juulit meie hulgast. Kuigi oma elutöö on ta teinud Viljandis üle riigi mainekat C. R. Jakobsoni nimelist gümnaasiumi ehitades ja juhtides, on ka Raplal põhjust teda mäletama jääda. Aastatel 1960-1972 oli ta Rapla Keskkooli direktor.

Tiiu Laurimaa koostatud raamatus „Maa sool“ on Laprik selle aja lühidal kokku võtnud nii:
„Mul oli õnne. Rapla keskkoolis olid noored energilised õpetajad, kellel olid toeks vanema põlvkonna kogenud õpetajad, nagu A. Puskar, W. Tiks, J. Ambur, L. Tiitso. Kooli õppe materiaalne baas oli nigel. Vaade Rapla keskkoolile ei pakkunud rõõmu. Seal oli väike kena koolimaja, mille taga oli vana puukuur, kooli katseaed ja ümberringi tühjus.
Kui mind kaksteist aastat hiljem direktoriametist vabastati, oli seal täielik koolilinnak: ühiselamu 80 õpilasele, uus katlamaja juurdeehitis, õppehoone koolimaja juures, kaasaegne käsitööklass algkoolimaja juures. Vene õppekeelega kool oli keskkooliga liidetud, valminud oli vabariigi moodsaim koolistaadion ja uus kaasaegne võimla. Koolis loodi pedagoogilised klassid ja inglise keele eriklassid, kus inglise keelt hakati õpetama esimesest klassist peale. Koolis oli sport suure au sees. Ka isetegevus oli kõrgel tasemel.“
Austatud pedagoog ja tunnustatud sporditegelane Evald Laprik saadetakse viimsele teele 25. juulil 2017 kell 11.30 Tallinna krematooriumist Pärnamäel. Pärast leinatalitust läheb lahkunu maine keha tuhastamisele ja urn tema põrmuga maetakse hiljem Viljandi surnuaiale.

Raplamaa Sõnumid
Pikemalt loe 26. juuli Raplamaa Sõnumitest

 

 

Sõnumid
Kõik uudised
Kuulutused