spot_img
-0.1 C
Rapla
Kolmapäev, 1 veebr. 2023
spot_imgspot_img
spot_img
RSMukri raba uus vaatetorn avatakse külastajatele augustis

Mukri raba uus vaatetorn avatakse külastajatele augustis

Eidapere lähistele Mukri raba loodusraja äärde rajatud uus vaatetorn on valmimisjärgus ning külastajatele avatakse see augustis.

RMK külastuskorraldusosakonna juhataja Marge Rammo ütles, et torn on endiselt veel ehitusjärgus ja külastajatele suletud. “Torni valmimine on planeeritud augustisse, misjärel saavad külastajad ka seda kasutama hakata,” ütles ta.
Eelmine vaatetorn, mis rajati 2007. aastal, lagunes ja muutus külastajatele ohtlikuks, mistõttu see lammutati. Uue torni iga peaks Rammo sõnul olema kuni viisteist aastat. Torni kõrgus maapinnast on 18,15 meetrit. Vaateplatvormi kõrgus on sealjuures 14,40 meetrit. Vaatetorn rajatakse puidust. Iga korruse erineval küljel on poolplatvormid, kus korruste vahel paikneb vaheplatvorm.
Uue torni rajamise eeltöödega alustati juba 2015. aastal. Siis taotles RMK Kehtna vallast projekteerimistingimused, mis väljastati 2015. aasta juunis. Seejärel hakati tegema ettevalmistusi projekteerimishankeks. Esimene projekteerimishange viidi läbi 2015. aasta novembris, kuid see ebaõnnestus. Teine hange viidi läbi 2016. aasta veebruaris ning see loeti õnnestunuks. Projekteerimistööd kestsid kuus kuud ning need teostas Inseneribüroo Urmas Nugin OÜ. Seejärel tegi projektile ekspertiisi Toorprojekt OÜ. Pärast ekspertiisi taotleti ehitusluba, misjärel hakati valmistuma hankeks.
Rekonstrueerimishankeni jõuti 2016. aasta oktoobris, hange õnnestus ja leping sõlmiti 2. novembril 2016. Töid teostab OÜ Reibal JRK, omanikujärelevalvet SPAK Ehituse OÜ. Tööde lõpetamise aeg on 2017. aasta juuli lõpp.

Siim Jõgis / foto: Siim Solman

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Sõnumid
Kõik uudised
Kuulutused