spot_img
-0.1 C
Rapla
Kolmapäev, 1 veebr. 2023
spot_imgspot_img
spot_img
RSErametsakeskuse peakontor kolib Raplasse

Erametsakeskuse peakontor kolib Raplasse

Katri Reinsalu / foto: Siim Solman

Eelmisel nädalal andis keskkonnaministeerium teada, et hiljemalt järgmise aasta lõpuks kolitakse SA Erametsakeskus Tallinnas asuv peakontor Raplasse. SA Erametsakeskus on riigi asutatud sihtasutus, mille ülesanne on metsaomanike kompetentsi tõstmine ning erametsanduse edendamine.

Eelmisel nädalal allkirjastas keskkonnaminister Siim Kiisler vastava käskkirja, kuid otsus sündis 20. jaanuaril toimunud väljasõiduseminari valguses. Seal seati eesmärgiks viia perioodil 2017-2019 pealinnast välja 1000 avaliku sektori töökohta.


„Töökohtade pealinnast väljaviimise eesmärk on regionaalsete erisuste vähendamine pealinna ja maakonnakeskuste vahel, riigipalgaliste konkurentsivõimelise töötasuga töökohtade kättesaadavuse parandamine väljaspool pealinna ning asutuste tegevuse optimeerimine,“ on kirjas keskkonnaministeeriumi pressiteates.
„Riigi tasakaalustatud arengu seisukohast on oluline, et töökohad ei koonduks vaid Tallinna. Sestap on plaanis järgmise aasta lõpuks Raplasse­ kolida Tallinnas asuv Erametsakeskuse peakontor,“ ütleb keskkonnaminister Siim Kiisler.
SA Erametsakeskus peakontori Raplasse kolimine puudutab 25 töökohta. Era­metsakeskuse juhatuse liikme Jaanus Auna sõnul praegu Raplamaalt tööle sõitjaid ei ole. Ta lisab, et uue asukoha otsimisel kaaluti võimalustena ka Rakveret ja Pärnut. „Nimetatud linnadest olid Raplas parimad valikuvõimalused kontori suhtes, mis oleks hea ligipääsuga nii klientidele kui ka töötajatele,“ ütleb Aun.
Täna ei ole veel selge, mis aadressile täpsemalt peakontor Raplas tuuakse. „Raplas oleme pidanud kontoripindade osas eelläbirääkimisi. Lõplikke valikuid saab teha nüüd, mil tehtud ametlik otsus asukoha muudatuse kohta,“ räägib Aun.
Kohila Metsaseltsi juhatuse liikme Heiki Hepneri arvates on tegemist väga rõõmustava uudisega. Otsust saab vaadata kahel tasandil. Raplamaa jaoks on see kahtlemata positiivne, sest nagu ikka tekib riigiasutuste Tallinnast välja kolimisel konkreetses kohas juurde kõrgepalgalisi töökohti.
Samuti tähendab see Rapla­maa inimestele natuke mugavamat asjaajamist. Seni sai vajadusel nõu küsida Kohila Metsaseltsilt. Peagi on võimalus seda ka Erametsakeskuse peakontoris teha. Kuna Erametsakeskus menetleb peamiselt toetusi, muudab kolimine selle kohalikele ehk veidikese mugavamaks ja operatiivsemaks. „Kuigi üksjagu nendest tegevustest on internetti kolinud,“ nendib Hepner.
Eesti kontekstis vaadatuna on see Hepneri arvates samuti positiivne otsus. Teatavasti on Tallinn põhjapiiri ääres. Raplasse kolimine toob peakontori Pärnule, Paidele ja kasvõi Võrule 50 km lähemale. On ju piisavalt neid, kes pelgavad pealinnas sõitmist liikluse enda ja parkimiskohtade vähesuse tõttu. Neile on kindlasti mugavam Raplasse tulla, kus auto saab büroo kõrvale jätta ja pärast asjaajamist kohe tagasiteele asuda.
Hepner leiab kokkuvõtvalt, et tegemist on vägagi hea mõttega. Naljatamisi ütleb ta, et eriti oleks teda loomulikult rõõmustanud Erametsakeskuse peakontori Kohilasse kolimine. „Mina kui metsaomanik rõõmustan selle üle, et selline asutus Raplasse tuleb. Igal juhul on see positiivne,“ ütleb Hepner.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Sõnumid
Kõik uudised
Kuulutused