4.4 C
Rapla
Neljapäev, 25 apr. 2024
RSJalkafest lööb osalejate arvu rekordi

Jalkafest lööb osalejate arvu rekordi

Siim Jõgis / foto: Siim Solman

Sel suvel toimub Raplamaa Jalkafest kaheksandat korda. Aastatega on turniirist kujunenud kindlasti nii Raplamaa jalgpallikooli kui ka terve Rapla suve lahutamatu osa.

Sel korral toimub festival kahes osas. Esmalt võistlesid 18.-19. juulil U15 noormehed. Selle turniiri võitis Paide Linnameeskond. Jalkafesti teine osa leiab aset 2.-5. augustini. Kõikide vanuseklasside peale osaleb kokku 88 võistkonda, mis tähistab Jalkafesti rekordit. Peakorraldaja on Taavi Tüvist Raplamaa jalgpallikoolist.

Mitmes vanuseklassis tänavu turniirid peetakse?
Tänavu toimub kokku kolmteist turniiri. Vanuseklasse on poistel üheksa ja tüdrukutel kaks. Kolmes vanuserühmas toimub A ja B tasemel turniir, et kõik saaksid endale sobivas keskkonnas mängida ja seda nautida.

Kas Raplamaa jalgpallikool paneb esinduse välja kõikides vanuseklassides?
Päris kõikides ei pane. Tütarlaste U13 (2005. aastal sündinud) ei ole meil võistkonda.

Mis jalgpalliklubid veel tänavusest festivalist osa võtavad?
Keegi välismaalt?
Osalevaid klubisid on 25 ja võistkondi 88, mis on suurim arv võistkondi. Peale Eesti on esindatud veel Läti ja Ukraina. Läti võistkond SK Babite on uus osaleja.
Oleme iga aastaga osalejate hulgalt kasvanud ja Eesti sajandaks sünnipäevaks 2018. aastal julgen küll lubada 100+ võistkonda. Eesti suurimal sarnasel üritusel Pärnu Summercup osales see aasta 188 võistkonda ja nende traditsioon on juba üle kümne aasta pikk. Saabusime just enda klubi võistkondadega Taanist Dana Cup festivalilt, kus osales 1100 võistkonda ja riike osales üle 25.

Mis turniir tõotab paberi peal kõige pingelisem ja põnevam tulla?
Kõik on omas võtmes põnevad, aga ma pakun kõige põnevamaks U12 (2006) ja U11 (2007) turniire, kus juba oskusi rohkem. Samuti saab olema tasemelt tugev ja põnev U10 (2008) A turniir.

Mis staadionitel mängud peetakse? Kas RÜG-i staadion on jätkuvalt põhiväljak?
Käesoleval aastal toimuvad kõik turniirid ja mängud Rapla ühisgümnaasiumi staadionil.

Miks toimub sel korral festival kahes osas, esmalt juulis ja siis
augustis?
Jah, see aasta sai tõesti kaheks tehtud ja põhjuseid oli kaks. Esmalt see, et 11 vs 11 turniirid võtavad palju aega ja ruumi. Teine põhjus oli meie klubi suuremate poiste osalemine Dana Cup’il ja selle eel soovisime korraldada nn testturniiri, mis täitis oma eesmärgi väga hästi. Selline poolitamine oli pigem ühekordne.

Kas pealtvaatajad on staadionile oodatud?
Vot see on küsimus! Ikka on pealtvaatajad oodatud.

Tean, et Jalkafest on igal aastal osalejate arvu ja korralduslike uuenduste poolest kasvanud. Mis sel aastal kõige suurem uuendus on?
Jah, me oleme otsinud lisaks jalgpallile ka teisi tegevusi nii osalejatele kui ka pealtvaatajatele – öökino näiteks. See aasta me paneme rohkem rõhku jalgpallile, mis ei tähenda, et oleks ainult võistkonnad ning kohtunik. Kohvikud, Footpool ja auhinnaloos on ikka.
Suuremaks uuenduseks valmistume järgmisel aastal, kui soovime muuta turniiri formaati nii, et kõik vanusegrupid alustavad samal ajal ja ka lõpetavad samal ajal, medalitele mängivad võistkonnad kõige pikemalt. Kui kõik vanused on koos, siis tekib alles õige festivali melu ja korraldada on mõneti lihtsam.
Lastele meeldib õhtune disko ja see tuleb kindlasti programmi. Kogu see muudatus on väga suur samm ja töö. Võtta kasutusele suurem hulk väljakuid – Rapla, Kohila, Kehtna, Valtu, Lelle, Märjamaa ja Kabala uus väljak. Lisaks majutuse korraldamine.
Kust enne festivali algust ja selle ajal kõige värskemat infot leiab?
Jooksvat infot saab Raplamaa JK kodulehe ning Facebooki ürituse lehe kaudu.

Küsimustele vastas aastast aastasse Raplamaa Jalkafestil osalenud Paide Linnameeskonna treener Viktor Mets

On see hea korraldus, mis Paide Linnameeskonna noored ikka ja jälle Raplamaa
Jalkafestile toob?
Esiteks asub Rapla lähedal. Teiseks on seal head väljakud. Normaalsed muruväljakud annavad väga palju juurde. Tavaliselt me treenime kunstmurul ja naturaalsel murul on seega hea mängida.

Üks turniir, U15 vanuse­klassis, sai juba läbi ning Paide võitis selle. Kas oli hea tase?
Tugev keskmine. Esiotsa võistkonnad ei osalenud.

Raplamaa Jalkafestil osalevad ka võistkonnad välismaalt. Tänavu Lätist ja Ukrainast. Kui palju see festivalile juurde annab?
Jah, kindlasti on väljastpoolt tulnud meeskondade vastu hea mängida. Nõrgad võistkonnad sealt ei tule. Nad on kindlasti tugevad.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare