11.1 C
Rapla
Kolmapäev, 27 sept. 2023
RSTšehhist tuli medaleid jõutõstmises

Tšehhist tuli medaleid jõutõstmises

Mihkel Laurits

Juuli keskel Pilsenis toimunud Euroopa meistrivõistlustel olid eestlased edukad. Võideti kogusumma kuld- ja hõbemedal ning kolm meest neljast said kaela kaheksa üksikala medalit.

M3 vanuseklassis tuli -120 kg kehakaalus ülekaalukalt Euroopa meistriks tallinlane Gunnar Enkel. Kuigi ta ei saanud ainsatki alavõitu, oli kogusummas tehtud 595 kg see, mis tõi temale esimese tiitlivõidu. Ta oli ühtlaselt tugev kõigil kolmel alal.


M1 vanuseklassis esindasid Eestit vennad Gert ja Günter Koovitid, kes võistlesid südilt, tehes ridamisi isiklikke tippmarke. Gert võitis kaks üksikala medalit, kuid napilt jäi ta medalikolmiku ukse taha – kehakaaluga!
M4 vanuseklassi kehakaalus -105 kg jäeti siinkirjutanule kogusummas võimalus võita vaid hõbemedal, sest vanuseklassi jõudnud prantslane Christian Buchs oli ülivõimas nii kükis kui ka jõutõmbes. Temalt õnnestus näpata vaid üks kuldmedal. See tuli seekord hästi õnnestunud lamades surumises, kus õnnestus üles suruda 140 kg kang. Kogusummas taas 510 kg, millega võib igati rahul olla.
Retrospektiivis vaadatuna on huvitav, et esmakordselt sai 500 kg rajajoon ületatud Eesti meistrivõistlustel Kundas, kus aastal 2007 sai tulemusega 516 kg võidetud isegi pronksmedal, kehakaalus -100 kg! Hea on, kui tühja kangi liigutamise eest medaleid ei jagata, sest siis oled iseendaga sõber. Õige pea ootavad Lapimaal Ylitornio linnas ees Euroopa meistrivõistlused lamades surumises, mis minule sel aastal juba kuuendad võistlused järjekorras.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Kõik uudised
Kuulutused