21.7 C
Rapla
Pühapäev, 3 juuli 2022
spot_imgspot_img

Varbolas kogunevad taas puukujurid

Katri Reinsalu / foto: Siim Solman

Täna õhtul avatakse ametlikult 21. puupäevad. Peakorraldaja Märt Linnamägi ütleb, et tänavu voolivad puudest huvitavaid kujusid umbes 30 kunstnikku. Täpset arvu on hetkel veel raske öelda, sest kunstnikud alles kogunevad. Kaugematest paikadest on esindatud Valgevene, Saksamaa, Poola, Leedu ja Soome. Neile lisanduvad loomulikult Eesti skulptorid.

Tänavu on eelnevate aastatega võrreldes Varbola Puu ühe päeva võrra pikem. Siiani on puupäevad lõppenud laupäeval, aga sel korral peetakse neid kuni pühapäevani. Kuuel päeval on puit Varbolas kesksel kohal.

Esimesed skulptorid jõudsid juba eile Varbolasse. Vaadati meelepärased puunotid välja ja mõni tõmbas isegi sae käima. Täna oli veel raske hinnata, milliseid kauneid kujusid pühapäevasel oksjonil soetada saab. Igatahes huvitav oli uudistada küll ja nuputada, mis neist saada võiks. Ka Linnamägi ei oska veel ennustada, millised võiksid tänavuste puupäevade kõige põnevamad kujud olla. Eks järgnevatel päevadel ole näha.

spot_img
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
5,680JälgijatLike
1,179JälgijatFollow

Viimased uudised