14.4 C
Rapla
Neljapäev, 28 märts 2024
RSFOTOD: Kristjan Nõuliku tabamus andis Raplamaale teenitult kolm punkti

FOTOD: Kristjan Nõuliku tabamus andis Raplamaale teenitult kolm punkti

Siim Jõgis / foto: Siim Solman.

Möödunud nädalal sai Rapla ühisgümnaasiumi staadioni muru kõvasti vatti. Kolmapäeva hommikust laupäeva õhtuni toimus seal Jalkafest, kus sajad lapsed oma mänguoskused proovile panid. Pika jalgpallinädala lõpetas aga Raplamaa JK ja Viljandi Tuleviku U21 vastasseis teise liiga viieteistkümnendas voorus, milles kodumeeskond võttis magusa 1:0 võidu.

Tegemist oli tabeli keskmike omavahelise mõõduvõtuga. Võit tõstis Raplamaa JK neljateistkümne meeskonna seas seitsmendale kohale.
Esimesel poolajal pani palli mängu Viljandi meeskond. Päike andis pilvede vahelt väljakule täistuld. Ilma poolest oli mänguaeg väga vahelduv. Mõnusad päiksepaistelised hetked vaheldusid pilvisemate ja tuulisematega. Kindlasti jättis ka see kohtumisele oma jälje. Aga huvitaval kombel tuli esimene suurem sahmakas vihma just sel hetkel, kui kohtunik andis mängu lõpuvile. Nagu tellimise peale.


Samad võistkonnad läksid vastamisi ka tänavu 25. märtsil Viljandis. Siis võitis suureskoorilise matši Tuleviku U21 meeskond tulemusega 5:3. 50. minutiks oli Raplamaa tol korral küll 0:2 kaotusseisust välja tulnud ja 3:2 juhtima läinud. Noored ja väledamad Viljandi kutid suutsid siiski enne lõpuvilet veel kolm korda Rapla võrku sahistada. Seekord mäng nii resultatiivseks ei kujunenud. Kohtumise ainsa tabamuse sai 40. minutil kirja Raplamaa JK ründaja Kristjan Nõulik.
Äärelt tulnud tsenderduse lükkas ta peaga sisse paari meetri pealt. Tasub märkida, et Nõulik oli väljakul üks lühemaid mängijaid, kuid ometi küündis tema pallini esimesena. Teisel poolajal oli muidugi õhus kartus, et noored Tuleviku mängijad püsivad kauem värsked. Nemad on ikkagi Premium Liiga tiimi duubel ja peavad ennast iga hinna eest heast küljest näitama, et esindusmeeskonda pääseda.
Viljandi mängijad pääsesidki mitmel korral kiirrünnakule, kuid ohtliku olukorra neutraliseeris äärekohtunik, kes fikseeris suluseisu. Mingil hetkel said külalised kohtuniku peale päris pahaseks, et kuidas jälle suluseis. Üks nende mängija rääkis endale isegi kollase kaardi välja. Lõpuks ei kandnudki nende ponnistused vilja. Raplamaa JK kaitse püsis kindlana ja väravavõrk jäi puutumata. Kümme minutit enne lõpuvilet oli hoopis kodumeeskonna ründajal Oliver Andresel suurepärane võimalus teha seisuks 2:0. Ta pääses vastaste väravavahiga üks ühe vastu, kuid pall väravasse ei jõudnud. Andrese madala löögi suutis väravavaht nurgalöögiks suunata.
Raplamaa JK peatreener Mati Püü ütles, et võidu võtmeks oli tahe teisel poolajal vastaste rünnakutele vastu pidada. Sellega tuldi toime. Poolajapausil tehti tema sõnul kaitseliini korrektuure, et olla ülesannete kõrgusel. “Tegemist oli võitlusliku keskväljamänguga, kus kohtunik lubas jõuliselt mängida. Usun, et need olid meie jaoks õiglased kolm võidupunkti,” ütles Püü.
Positiivne on ka see, et viimased kaks kohtumist järjest ei ole vastased suutnud Raplamaa väravavõrku sahistada. Püü sõnul on selle nimel sihipäraselt vaeva nähtud, et kaitset parandada. Mäletatavsti lubati Viljandis endale samal vastasel lüüa viis väravat. “Saime magusa revanši. Hea mäng poiste poolt,” sõnas Püü.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare