-1.2 C
Rapla
Reede, 19 apr. 2024
RSKuimetsa poiss Saluri maailma kolmeteistkümnes

Kuimetsa poiss Saluri maailma kolmeteistkümnes

Siim Jõgis.

Kui mõni Raplamaa juurtega sportlane jõuab maailma areenil kolmeteistkümne parema sekka, tasub selle üle uhkust tunda. Eriti, kui tegemist on sedavõrd prestiižse alaga nagu kümnevõistlus. Kaiu vallast Kuimetsast pärit kümnevõistleja Karl Robert Saluri lõpetas Londoni olümpiastaadionil toimunud maailmameistrivõistlused kolmeteistkümnendal kohal.

Kümne alaga kogus ta kokku 8025 punkti, mis tähistab tema hooaja parimat tulemust. Kõigest 24-aastasena võib temalt tulevikus veel häid tulemusi oodata. Juba aastaga võrreldes on ta märgatava tõusu teinud. Eelmise aasta suveolümpial Rio de Janeiros kogus Saluri 7223 punkti ning sai sellega 23. koha. Nüüd andis 802 punkti võrra parem tulemus ka kümne võrra parema koha.
Reedel, 11. augustil alguse saanud kümnevõistlust alustas Saluri vägagi korraliku ajaga 100 meetri jooksus. 10.55 märkis tema jaoks hooaja parimat tulemust ning kokkuvõttes oli see kolmas aeg. Kaugust hüppas ta 7.49, mis oli paremuselt kuues tulemus. Kuuli suutis Saluri tõugata 13.98 peale. Väike tagasilöök tuli kõrgushüppes, kus ta suutis ületada 1.84, kuid 1.87 kolmel katsel enam ei alistunud. Esimese päeva lõpuks jooksis ta korraliku tulemuse 400 meetri distantsil, milleks oli 47.76. Kümnevõistlejate seas oli see kolmas tulemus.
Saluri läbis võistluste teisel päeval 110 meetrit tõkkeid 15,36-ga, heitis ketast 40.43, ületas teivashüppes täpselt 5 meetrit, viskas oda 57.12 ning sai 1500 meetri jooksus kirja aja 4.31,31. “Päev algas raskelt, sest lõin juba teisel tõkkel jala ära, mis tekitas põlves valu,” sõnas Saluri ETV-le. “Mul vedas, et olin kettaheites teises grupis, sest muidu võinuks võistlus pooleli jääda. Võtsin valuvaigistit, kuid läheb aega, enne kui see mõjuma hakkab.”
Eesti spordisõprade meeli hoidis ärevil teinegi kümnevõistleja Janek Õiglane, kes sai kokkuvõttes ootamatult kõrge neljanda koha, kogudes 8371 punkti. Maailmameistriks tuli 8768 punktiga prantslane Kevin Mayer. Teise koha sai Rico Freimuth Saksamaalt 8564 punktiga. Pronksmedali teenis samuti sakslane Kai Kazmirek (8488), kelle edu Janek Õiglase ees oli 117 punkti. “Olen väga rahul, sest tegin võistluse lõpuni ja ületasin 8000 punkti piiri,” ütles Saluri ETV-le. “Hea meel on ka Janek Õiglase üle. Ta näitas, et suurel võistlusel võib ennast ületada. Siin oli muidugi uskumatu publik, mida me rohkem enam vaevalt näeme.”

 

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare