-2.8 C
Rapla
Kolmapäev, 24 apr. 2024
RSRiigigümnaasiumi ehitusega alustatakse augustis

Riigigümnaasiumi ehitusega alustatakse augustis

Mariliis Vest / foto: Siim Solman.

Järgmise aasta sügisel peaks Raplas alustama õppetööga riigigümnaasium. Hoone ehitusega ei ole küll veel algust tehtud, kuid juba sel kuul lükatakse kopp maasse.

Riigi Kinnisvara AS avalike suhete juht Madis Idnurm ütles, et kuna esimesele ehitushankele esitatud pakkumused ületasid eeldatavat maksumust, tuli see kuulutada nurjunuks. „Uuele hankele laekus ka rohkem pakkumusi ja eduka pakkujaga on kavas leping sõlmida peale hanke vaidlustusperioodi lõppu lähinädalatel ning ehitajale tööde alustamiseks objekt üle anda veel sel kuul,“ rääkis ta. Idnurm lisas, et kuigi eelmise hanke ebaõnnestumise tõttu kaotati väärtuslikku ehitus­aega, on siiski endiselt jõus plaan avada riigigümnaasium 1.septembril 2018. Vastavalt riigihangete seadusele avalikustab Riigi Kinnisvara AS ehitusmaksumuse ja ehitaja peale lepingu sõlmimist.
Rapla riigigümnaasiumi direktor Sirje Kautsaar ütles, et sel nädalal valitakse komisjoniga välja õppejuht ning juhiabi. Veel tegeleb ta sisekujunduse lahenduste üle läbirääkimistega ja õppekava üldosa mustandi kujundamisega, mida õppejuhiga kohe koos läbi arutama hakatakse. „Eelmise nädala sisekujunduse koosolekul sain kinnitust, et ehitus läheb kohe lahti, aga täpset kuupäeva veel ei teatud,“ rääkis direktor.
Riigigümnaasiumi arengul on Kautsaare sõnul võimalik silma peal hoida kooli kodulehel www.rapla.edu.ee, kuhu on lisatud ajajoon, mis näitab ära orienteeruva graafiku tegemiste kohta kuni kooli avamiseni. “Online-s püüan seda ka täiendada, kui aga jälle midagi täpsemat teatada on,“ ütles direktor.
Kooli kodulehel seisab 11. augusti postituses, et toimunud on mitu kohtumist sisekujunduse läbiarutamiseks ning on vaadatud sobivaid lahendusi nii avatud aladele, arvutiklassides kui ka teistes klassiruumides. Sisekujunduse märksõnadena on kodulehel välja toodud esteetilisus, hubasus, vaba ruumipaigutus, mis võimaldab kerget ümberkorraldamist ja rühmatöö võimalust, mitmekesisus, turvalisus. „Sisekujundusest räägime taas umbes kolme nädala pärast, kui valmis on saanud üks näidis,“ kirjutab direktor.
Ajajoone kohaselt peaks kooli õpetajate värbamisprotsess alguse saama veebruaris-märtsis 2018 ning uute õppurite vastuvõtt märtsis-aprillis 2018.

2 KOMMENTAARID

Subscribe
Notify of
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare