9.9 C
Rapla
Neljapäev, 28 märts 2024
RSRaplamaa JK seitsmendas taevas

Raplamaa JK seitsmendas taevas

Siim Jõgis / foto: Siim Solman.

Raplamaa JK jätkab jalgpalli Eesti meistrivõistluste teises liigas kaotusteta seeriat, mis nüüd pikenes nelja mänguni. Viimases kohtumises alistati FC Kuressaare II lausa tulemusega 7:0.

Kohtumine toimus pühapäeval, 20. augustil Rapla ühisgümnaasiumi staadionil. Kodumeeskonna eest lõi neli väravat ründaja Kristjan Nõulik. Veel said jala valgeks Hendrik Väli kahe väravaga ja Kaupo Kantsik ühe väravaga.
Terve kohtumise vältel oli kodumeeskond domineerivam pool. Ei olnud ühtegi mänguelementi, milles saarlased oleksid Raplamaale kannale astunud. Eriti ehedalt paistis see silma väravavõimaluste loomises ja realiseerimises. Seis jäi küll 7:0, aga parema realiseerimise juures oleks Raplamaa JK võinud lüüa ka kümme väravat.
Mänguskoor avati juba üheksandal minutil, kui täpne oli Kristjan Nõulik. Ta sai värava alla täpse söödu, mille ühe puutega võrku suunas. Üksteist minutit hiljem oli seis juba 2:0. Hendrik Väli murdis end karistusala äärele ja saatis palli väravavahile püüdmatult alla vasakusse nurka. Kolm minutit hiljem oli seis juba 3:0. Nurgalöögi järel põrkas pall mängijate vahel ringi, kuni Nõulik selle taas lähidistantsilt väravasse lõi. Veel tegi esimesel poolajal skoori Kaupo Kantsik, kes sooritas tsenderduse järel täpse pealöögi.
Poolajapausile minnes oli mäng sisuliselt tehtud. Mängupildist ei oleks saanud ühtegi vihjet välja noppida, et FC Kuressaare II oleks mingit pidi võimeline mängu tagasi tulema. Teisel poolajal jätkus see, mida 36 pealtvaatajat juba esimesel poolajal nägid. Raplamaa JK domineeris edasi. 54. minutil lõi oma teise värava Hendrik Väli. FC Kuressaare väravavaht Harald Nurmik oleks peaaegu suutnud löögi tõrjuda, kuid pall läks tema alt läbi ja postipõrkest väravasse. Viimase kümne minuti jooksul lõi Kristjan Nõulik veel kaks väravat ning kindlustas Raplamaa JK suure võidu.
Raplamaa JK alustas kohtumist koosseisus Siim-Sten Palm (väravavaht), Ken Krister Maalinn, Karl Tamme, Priit Põldmaa, Tenno Samuel, Hendrik Väli, Ravel Toome, Raigo Noode, Kaupo Kantsik, Oliver Andres ja Kristjan Nõulik. Teisel poolajal sekkusid vahetusest Janar Soomre, Olavi Andres ja Karl Sassian. Järgmise mängu peab Raplamaa JK võõrsil Viimsi JK II vastu 26. augustil. Kolmapäeval, 30. augustil võõrustatakse Rapla ühisgümnaasiumi staadionil teise liiga lõuna/lääne piirkonna liidrit FC Nõmme United’it.

Küsimustele vastab Raplamaa JK kaitsja Raigo Noode.

Kas see oli sel hooajal Rap­lamaa JK parim esitus?
Võib nii öelda küll. Meie kapten ja keskkaitsja Alo Bärengrub kaasa teha ei saanud, aga ikkagi suutsime taga nulli hoida ja võita.

Poolajavileks oli eduseis juba 4:0. Kas siis tundus, et mäng on tegelikult tehtud?
Jah, tundus küll. Juba 2:0 seisus oli tunne, et siit enam tagasiteed ei ole.

Raplamaa JK kaitsemäng on tunduvalt paremaks läinud. Jaanipäevast saati olete lasknud endale lüüa ainult ühe värava ja see oli karikamängus Tartu JK Welco vastu. Kas olete kaitse pidamasaamiseks spetsiaalselt midagi muutnud?
Ei ole. Pigem on asi selles, et mängijad käivad rohkem trennis ja meie kvaliteet on paremaks läinud.

Olete liigatabelis tugeval kuuendal positsioonil. Kas suudate seda hooaja lõpuni hoida?
Meil on ees rasked mängud. 30. augustil mängime koduväljakul tabeliliidri FC Nõmme United’iga. Seni on meil olnud lihtsamad mängud ja mitu mängu oleme järjest kodus mänginud.

Teil on praegu väga hea hoog sees. Kas see annab enesekindlust, kui vastu tuleb FC Nõmme United?
Eks ikka. Kevadel kaotasime neile suurelt. Nüüd on, mida tõestada.

 

 

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare