spot_img
-8.2 C
Rapla
Reede, 9 dets. 2022
spot_imgspot_img
RSUganda ametnikud külastasid Kehtna valda

Uganda ametnikud külastasid Kehtna valda

Mariliis Vest / foto: Siim Solman.

Kolmapäeval, 30. augustil külastas Kehtna valda grupp Uganda ametnikke, et kõrvalt jälgida ja õppida, kuidas siin kohalikku omavalitsust juhitakse.

Kehtna valla arendusnõuniku Varri Väli sõnul oli tegemist Uganda avaliku halduse ministeeriumi ja kohalike omavalitsuste esindajatega. Kauged külalised veetsid Eestis terve nädala, sellest enamuse aja Tallinnas, kuid ühe päeva ka Raplamaal Kehtna vallas. Väli sõnul oli ugandalaste jaoks tegemist tõsise õppe- ja koolitusreisiga, mille käigus nad tutvusid Eesti näitel piirkonna elanike teenindussaalide tööga. Seda põhiliselt Tallinna ja Tallinna linnaosade elanike teenindamise praktiliste näidete põhjal.
Kehtna vald oli ainus piirkond, mida Uganda ametnikud külastasid väljaspool Tallinna. Esmalt käidi vallavalitsuses, kus kohtuti vallavanema ja arendusnõunikuga. Väli sõnul meeldis külalistele väga Kehtna vallavalitsuse tööstiil, sotsiaalhoolduse garanteerimine, elanike vastuvõtu süsteem. „Üllatus oli valla dokumendihalduse programmi Amphora funktsionaalsus ja süsteemsus,“ lisas Väli.
Kehtna vallas külastasid ugandalased veel Kalle Hamburgi kartulikasvatust, Laukataguse puhkeküla ja naabervallas Järvakandis klaasimuuseumi.
„Olenevalt piirkonnast on Uganda kohalike elanike teenindamine suhteliselt algeline. Eesti näidete põhjal püüavad nad luua mingit arvutipõhist registreerimissüsteemi ja panna omavalitsustes käima elanike probleemide selekteerimine, vastuvõtule registreerimine ja dokumendihalduse viimine arvutitesse. Kõige rohkem meeldib neile Eestis ametnike korrektsus ja professionaalsus, e-riik, linnade ja maapiirkondade puhtus ja kord,“ ütles Väli.

 

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Sõnumid
Kõik uudised
Kuulutused