24.9 C
Rapla
Teisipäev, 16 juuli 2024
RSJärvakandi klaasitehas alustas koostööd töötukassa ja Kehtna kutsehariduskeskusega

Järvakandi klaasitehas alustas koostööd töötukassa ja Kehtna kutsehariduskeskusega

Siim Jõgis / foto: Siim Solman

Eelmise nädala reedel, 8. septembril kohtusid Rapla töötukassa spetsialistid Järvakandi klaaspakendite tootja O-I Production Estonia AS-i esindajatega, et panna alus edasisele koostööle. Sellesse on kaasatud ka Kehtna kutsehariduskeskus, et pakkuda potentsiaalsetele töötajatele toetusmeetmete paketti ja väljaõppe võimalust.

O-I Järvakandi personalijuht Ethel Moora sõnas: “O-I ettevõte on avatud koostööks kohaliku kogukonnaga ja me loodame, et see uus partnerlus võimaldab meil leida uusi töötajaid ja aidata töötutel arendada oskusi, mida on vaja tööstuses töötamiseks.” Reedese kohtumise käigus ütles ta, et O-I Järvakandi otsib pidevalt ühte või kahte uut töötajat operaatori ametikohtadele.
Tema sõnul on klaasitööstus üks dünaamilisemaid sektoreid rahvusvahelises pakendisektoris oma märkimisväärsete investeeringute ja uute innovaatiliste protsesside ning disainide poolest.
“O-I on võtnud eesmärgiks olla eelistatud klaaspakendite varustaja Euroopa toidu- ja joogiettevõtete seas ning pakub motiveerivat keskkonda, kus andekad töötajad saavad edasi areneda. Viimase viie aasta jooksul on ettevõte investeerinud üle 700 miljoni euro oma Euroopa tegemistesse ning töötajatel on oluline roll innovatsiooni ja paindlikkuse edendamisel,” ütles Moora.
Reedese kohtumise käigus kerkis ühe teemana esile ka O-I Järvakandi võimekus palgata vähenenud töövõimega inimesi. Töötukassa Raplamaa osakonna tööandjate konsultant Andrei Mitt selgitas, et töövõimereformi tõttu tuleb neil selliseid inimesi arvele aina enam. Ethel Moora vastas, et kõik oleneb vähenenud töövõime põhjusest.
Töötukassa kõrval on koostöö kolmas osapool Kehtna kutsehariduskeskus. Kool on loonud spetsiaalse 40-tunnise koolituse automatiseerimise ja pneumaatika alal. Pneumaatika puhul on tegemist rakendusteadusega, mis tegeleb gaaside mehaaniliste omadustega ning nende rakendamisega. Nii O-I Järvakandi praegused töötajad kui ka töötukassa Raplamaa osakonnas arvele võetud töötud võivad osaleda riiklikult finantseeritaval kursusel tasuta. See aitab potentsiaalsetel töötajatel õppida koos inimestega, kel on juba kogemus klaasitööstuses.
Kehtna kutsehariduskeskuse arendusosakonna juhataja Kaidi Kauffeldt ütles, et Eesti tööjõuturul valitseb erialaste oskustega töötajate tõsine põud ja kutsehariduse üks eesmärk on pakkuda õpilastele sellist erialast haridust, millega saab tööturul hästi hakkama.
“Meil on hea meel, kui saame piirkonna ettevõtteid toetada koolitustega, mida nad vajavad oma töötajate tööalase kvalifikatsiooni tõstmiseks. Siinkohal julgustaks täiskasvanuid ja ka ettevõtteid aktiivsemalt kasutama erialaseid täiendusvõimalusi. Eesti kutsekoolid pakuvad neid nii tasuta kui ka tasuliste kursustena,” ütles Kauffeldt.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare