2.2 C
Rapla
Esmaspäev, 15 apr. 2024
RSKoMo rattasarja hooaeg jõudis Keava mägedes lõpule

KoMo rattasarja hooaeg jõudis Keava mägedes lõpule

Siim Jõgis / foto: erakogu.

Raplamaa rattaklubi KoMo rattasari koosnes seitsmest etapist ning viimane neist toimus laupäeval, 2. septembril Keava mägedes. Võistlusdistsipliiniks oli seekord maastikuratta kross.

Meeste ja meesveteranide klassis läbisid võistlejad 17,2 kilomeetrit. Rada oli raske. Sellest kõneleb kasvõi see, et vähem kui ühe tunniga suutis selle läbida kõigest kolm ratturit. Viimasel etapil näitas kiireimat aega meesveteranide esimeses klassis võistelnud Kaido Kriisa (CC Rota Mobilis), kes jõudis finišisse ajaga 53 minutit ja 43 sekundit. Kuus sekundit hiljem ületas lõpujoone Kert Rungi ajaga 53.46. Paremuselt kolmanda tulemuse sõitis välja Kaido Pesor (KoMo), kelle tulemus oli 55 minutit ja 11 sekundit.
Naiste ja naisveteranide konkurentsis läbisid võistlejad 5,7 kilomeetrit. Kiireima ajaga jõudis finišisse Maive Tummeltau ajaga 22 minutit ja 17 sekundit. Merike Meriküla (Team Sutlema) aeg teisena oli 22.54 ja Hedvi Valgemäel kolmandana (Redbike Püssid) 23.01.
Ilm oli eestimaiselt tavapärane, pilvine ja vihma ähvardusega. Seekord õnneks saju kätte ei jäädud. Kohal oli 42 võistlejat Harju- ja Raplamaalt. Kuni kümneaastased sõitsid ühe 800 m ringi. 12–14-aastased tüdrukud ja 12-aastased poisid sõitsid kaks 800-meetrist ringi. 14-16-aastased poisid ja kõikides naisteklassides osalejad võistlesid 2,85-kilomeetrisel ringil, läbides seda kaks korda. Kõik meesteklassi sõitjad pidid läbima 4,3-kilomeetrise ringi neli korda.
Kuna Keava mägedes peeti hooaja viimane etapp, saab KoMo rattasarjas joone alla tõmmata tervele aastale. Kokku osales KoMo 2017 rattasarjas läbi hooaja 134 võistlejat Rapla-, Harju-, Pärnu- ja Tartumaalt. Paremusjärjestuse moodustamisel läks arvesse viis paremat tulemust.
Meeste arvestuse esikoha võttis Raiko Kaldoja (Smart Sport) 228 punktiga. Talle järgnesid Heigo Eesmaa (220 punkti) teisena ja Rivo Jänes (201) kolmandana. Meesveteranide esikolmiku moodustasid, alustades võitjast, Kaido Kriisa (CC Rota Mobilis; 250), Kaido Pesor (KoMo; 234) ja Rene Kübar (KoMo; 220). Meesveteranide teises klassis moodustasid terve esikolmiku KoMo ratturid. Esikoha sai Einar Klaos 242 punktiga ning talle järgnesid Peeter Tarvis (235) ja Andrus Tamm (223).

Naiste arvestuses oli ülekaalukalt parim Merike Meriküla (Team Sutlema) 250 punktiga. Teise koha saanud Marleen Arula (Redbike Püssid) kogus hooaja peale 138 punkti ja Egle Mätas kolmandana (TÜASK) 50 punkti. Naisveteranide esimesest klassist käiski hooaja lõikes läbi kolm ratturit. Esikoha võttis Hedvi Valgemäe (Redbike Püssid) 250 punktiga. Teise koha tagasid Merle Aderile kogutud 234 punkti ja kolmas oli Annika Rokk (Team Sutlema) 46 punktiga. Naisveteranide teise klassi esikolmiku moodustasid hooaja lõpuks Maive Tummeltau (Redbike Püssid; 246), Aivi Tarvis (KoMo; 234) ja Lea Järveoja (223).

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare