spot_img
-4 C
Rapla
Teisipäev, 6 dets. 2022
spot_imgspot_img
RSAlu spordihoone läbib uuenduskuuri

Alu spordihoone läbib uuenduskuuri

Katri Reinsalu / foto: Siim Solman.

Alu spordihoone ümber on tellingud üles pandud ning peagi peaksid algama suuremad remonditööd. Spordihoone juhataja Madis Pärn ütleb, et tal on selle üle vaid hea meel.

Rapla valla ehitusnõunik Elmar Purge ütles, et spordihoone juures on töös kaks erinevat ehitusprojekti. See projekt, mis puudutab spordihoone katust, on saanud ka EAS-i toetuse ning töid selle raames alustati juba eelmisel sügisel.
Aasta tagasi paigaldati hoonele uued vihmaveesüsteemid, rajati peasissekäigule varikatus ja asendati fuajee ülemised aknad. Soojustati ka hoone lamekatused. Uuenduskuuri läbisid fuajee ning väikese saali katus. Kuna vahendeid ei olnud piisavalt, jäi pallimängusaali katus tol korral puutumata. Tänavu on asutud teise etapi juurde ning pallimängusaali katus saab soojustatud ning uue katte peale. Tööde lõpptähtajaks on novembri algus.
Teise eraldiseisva projektina, mida rahastatakse valla omavahenditest, on pallimängusaali akende vahetamine. Need on majal olnud juba 1982. aastast ning vajavad kahtlemata uuendamist. „Ime, et need pole eest ära kukkunud,“ ütles Purge naljatamisi. Tänavu saab saal ette korrektsed, soojapidavad ning löögikindlad aknad.
Purge loodab, et tööd spordihoone tegevust kuigi palju ei häiri. Koos ehitajatega leiti akende vahetamisele hea lahendus. Esmalt lähevad väljapoole ette uued aknad ning alles seejärel eemaldatakse vanad.
Tööde eesmärgiks on muuta maja energiasäästlikumaks ning ohutumaks. Tegemist vajavate tööde nimekirja jääb veel hoone seinte soojustamine. Purge ei julge lubada, millal nende tööde elluviimiseni jõutakse, sest praegu ei ole teada, millised on uue valla prioriteedid. Ta lisas, et Alu spordihoone on küllaltki hästi ehitatud hoone. Loomulikult on see aja jooksul tänapäevastamist vajanud ja seda on samm-sammult tehtud nii, kuis rahakott lubab. Sealjuures on äärmiselt oluline olnud katuse soojustamine, sest see on märkimisväärselt vähendanud energiakulu. Selle aastaga saavad hädavajalikud asjad tehtud ning Purge on optimistlik ja usub, et tulevikus saab maja ka tervikuna soojustatud.

1 kommentaar

1 Kommentaar
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Sõnumid
Kõik uudised
Kuulutused