-2.8 C
Rapla
Laupäev, 27 apr. 2024
RSEttevõtlusnädal inspireeris ja pani silmad särama

Ettevõtlusnädal inspireeris ja pani silmad särama

Helerin Väronen / illustreeriv foto: sxc.hu

Traditsiooniks on saanud, et oktoobrikuu esimene nädal on Eestis pühendatud ettevõtlusele. Raplamaal oli nädal tihe, sisaldades 13 üritust ja rohkelt põnevaid ettekandeid oma ala asjatundjatelt. Kokku osales Raplamaa ettevõtlusnädalal peaaegu 700 inimest.

Raplamaa ettevõtlusnädala eestvedajaks on olnud RAEK. Projektijuht Triin Jakk sõnas, et ettevõtlusnädalaga võib rahule jääda. Tema arvates on eriti posi­tiivne, et seekord sai kaasatud palju noori. Kokku osales ligikaudu 300 õpilast kuuest koolist: Märjamaa gümnaasium, Rapla Vesiroosi gümnaasium, Kehtna põhikool, Kehtna kutsehariduskeskus, Valtu põhikool ja Kohila gümnaasium. Teistel ettevõtlusnädala üritustel osales kokku 380 inimest, nii et kokkuvõttes oli nädalast osavõtjaid ligikaudu 700.
Jakk sõnas, et populaarseim üritus oli „NOOR AUS NAINE“, mis valgustas publikut vägagi. Moekunstnik Reet Aus on võtnud oma südameasjaks moetööstuse keskkonnasõbralikumaks muutmise. Tema käe all saavad juba taaskasutatud riided veel korra uue hingamise ehk tegemist on kolmekordse taaskasutusega).
Jakk ütles, et ekspordi­seminar oli sel aastal väga tore, peaesineja Henton Figueroa oli särtsakas ja huvitav. Ettevõtlusalane infopäev oli juba sellepärast huvitav, et kohal oli maksu- ja tolliameti peadirektor Valdur Laid. Ettevõtluspäeval esinenud ettevõtjate lood olid Jaki sõnul väga inspireerivad. Nii Maria Mettase (TaevaniMaani OÜ) kui Maris Kaera (Profee OÜ) silmad särasid ka siis, kui nad rääkisid ettevõtlusega kaasas käivatest negatiivsetest aspektidest. Jakk sõnas, et ka osalejate silmad särasid peale ettevõtlusnädalat ja eks see olegi oluline, et see, mida sa teed, inspireerib teisi.
Ise võttis Jakk pea kõigist üritustest osa ja jäi nendega väga rahule. Üritusi oli palju ja igale maitsele leidus midagi. Jakk sõnas, et ehk oli nädal isegi liiga tihe. Edaspidi võiksid ka päevakavad olla lühemad, et ettekannet tegevad ettevõtjad ka oma tööasju jõuaks ajada. RAEK on mõelnud ka seda, et ettevõtluspäeva võiks kevadel teha. See annaks nii korraldajatele kui ka osa­lejatele rohkem võimalusi seda päeva planeerida.
Edaspidi tahetakse jätkuvalt noori kaasata, hoida neid enam pildis. Jakk kiidab­ ettevõtjate ühinguid, kellest MTÜ Ettevõtlikud Naised Raplamaal oli kahe ürituse läbiviijaks ja Märjamaa Ettevõtjate Piirkondlik Ühendus aitas leida gümnaasiumiõpilastele töövarjuks sobilikke piirkonna ettevõtjaid.
Järgmiseks aastaks kutsub Jakk üles uusi ettevõtjaid ja ettevõtlikke inimesi ettevõtlusnädalal osalema ja ka ise korraldaja olema. Tasub märku anda, kui kellelgi on sobivaid ruume või toitlustust­ pakkuda. Järgmine aasta on Euroopa pärandkultuuri aasta ja tasub mõelda, kas meil on väärikaid hooneid, kus mõnda huvitavat ettevõtlusnädala üritust korraldada.
Kokkuvõtvalt sõnas Jakk, et tore oli näha erinevate organisatsioonide omavahelist koostööd ja ta on tänulik kõigile koostööpartneritele, kes aitasid RAEK-il ettevõtlusnädalat läbi viia.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare