-1.2 C
Rapla
Reede, 19 apr. 2024
RSMattias Reinaas sai rasketes võistlusoludes 3. ja 4. koha

Mattias Reinaas sai rasketes võistlusoludes 3. ja 4. koha

Sirle Veimann.

Eelmisel nädalal toimusid Arizonas Lake Havasus 36. IJSBA World Finals võistlused, millest Kohila noormees Mattias Reinaas võttis osa neljandat korda. Mattias tegi sel aastal kaasa kahes klassis, lisaks tavapärasele Ski Lite 10-12 Juniorile ka uues klassis Ski Lite 10-12 Junior Challenge, mis sisaldab koondtulemust rajasõidust ja slaalomist.

Neljapäeval toimusid mõlema klassi treeningud ja eelsõidud. Ilm oli rahulik ja sõidutingimused head. Eelsõitudes lõpetas Mattias mõlemas klassis 1. ja 3.kohal. Eelsõidu tulemuse põhjal selgub stardikoha valik põhisõidus.
Reedele sattusid kokku mõlema klassi võistlussõidud. Kui eelnevad ja ka järgnevad päevad olid tuulevaiksed ja rahulikud, siis võistluspäeva hommikul lubas ilmateade kogu päevaks tugevat tuult ja järelikult ka suuremat lainet. See tekitas kerget pinget, kuna suur laine muutis sõidutingimused oluliselt keerulisemaks. Kuna Mattias taastus õlavigastusest, oli tegemata jäänud ka augustisse planeeritud lainetrenn.
Stardid õnnestusid, kuid sõidud ise olid rasked. Igas sõidus kaotas Mattias hetkeks juhitavuse, kukkus, ei saanud nii kiiresti masinale tagasi, kui võiks ja kaotas sellega mitu olulist kohta. Teiseks mängis rolli see, et ilmast tingitult otsustasid kohtunikud võistlussõidu pikkust lühendada ning 7 ringi asemel sõideti neli. Seega tuli veel rohkem jälgida, et kõik õnnestuks, rajavalikud oleksid õiged, oleks julgus laines võitlemiseks ja kiire reageering möödasõidu sooritamiseks.
Mattias lõpetas Ski Lite klassis mõlemad sõidud 4. kohal. Esimeses sõidus jäi 3. kohast puudu veerand masinapikkust, mis oli talle eriti valus. Teises sõidus läks ta veel viimasel ringil topeltrajalt rünnakule, kuid üks kurv läks pikaks, ta vajus maha ega suutnud ajaliselt 3.kohta võtta. Seega selles klassis tuli juba teist korda vastu võtta 4.koht sama punktiarvuga, mis oli 3.koha omanikul. Kui sõitjatel on sama punktiarv (Mattiasel 4. ja 4., Dubai poisil 5. ja 3.), siis loeb viimase sõidu koht ja nii oligi tulemus selge.
Ski Lite Challenge klassis oli samuti kaks rajasõitu ja lisaks slaalom. Rajasõidud olid jällegi karmides lainetingimustes, mis tõi mõlemas sõidus kaasa kahjuks kukkumised. Ka selle sõidu pikkus oli 7 ringi asemel 4 ringi. Sellest võistlusklassist sai Mattias 4. ja 3. koha, kuid slaalomis oli ta oma võistlusklassi parim ning koondtulemuseks saavutas Lite Challenge klassis MM 3.koha.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare