-3.4 C
Rapla
Laupäev, 20 apr. 2024
RSMärjamaa Kaitseliidu Kodu vahetas omanikku

Märjamaa Kaitseliidu Kodu vahetas omanikku

Stina Andok / foto: Siim Solman.

Möödunud aastal otsiti Märjamaa Kaitseliidu Kodu ajaloolisele hoonele enampakkumise teel tulutult uut omanikku. Selle aasta jaanuarikuust alates on hoone omanik Brixmar OÜ.
Brixmar OÜ juhatuse liige Janne Tomasov ütles, et asutas aasta alguses ettevõtte selleks, et soetada aadressil Märjamaa, Pärnu maantee 31 kinnistu. Tomasovi sõnul sai kinnistu soetatud investeeringu mõttes, kuigi täpsemaid eesmärke sellega seoses paika pandud ei ole. Hetkel krunt koos sellel paikneva hoonega lihtsalt seisab ja Tomasovi sõnul ei ole ka lähiaastatel veel plaanis sellega midagi teha. Tomasov ütles, et kinnistu puhul huvitab teda rohkem krunt kui sellel paiknev hoone.
Möödunud aasta kevadel kuulutas Kaitseliit kõne all olevale kinnistule välja avaliku kirjaliku enampakkumise alghinnaga 37 000 eurot, kuid ostjat siis leida ei õnnestunud. Kaitseliit püüdis varem kinnistut tasuta võõrandada Märjamaa vallale, kuid siis teatas vald, et soostub selle vastu võtma ainult juhul, kui hoone kinnistult enne maha lammutatakse. Lammutamiseks andis Märjamaa vallavalitsus Kaitseliidule ka loa, kuid kuna Märjamaa muinsuskaitsehuvilised kodanikud ja mitmed organisatsioonid ajaloolise hoone kaitseks välja astusid, loobus Kaitseliit lammutamisest.
2015. aasta septembris võttis muinsuskaitseamet hoone pooleks aastaks ajutise kaitse alla. Toona ütles muinsuskaitseameti Raplamaa inspektor Mikk Mut­so, et kuna ajutise kaitse ajal aegus Märjamaa vallavalitsuse antud lammutusluba, lisaks asub Säästva Renoveerimise Infokeskus koostöös muinsuskaitse seltsiga aktiivselt tegutsema hoone avariiohtlikkuse likvideerimise suunas, ei näinud muinsuskaitseamet vajadust ajutist kaitset pikendada või alatiseks muuta.

 

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare