25 C
Rapla
Reede, 1 juuli 2022
spot_imgspot_img

Kadunud veiste osas menetlus alles käib

Katri Reinsalu.

Oktoobrikuus pandi Raplamaal toime kaks sarnast, kuid mõnevõrra kummalist vargust.
18. oktoobril teatati Purila külas lihaveise lehma vargusest ning 19. oktoobril Kumma külas kahe vasika vargusest. Politsei sõnul on juhtumite osas menetlustoimingud alles käimas ja kuigi palju informatsiooni veel jagada ei saa.
„Kuna veised on kaduma läinud kahest erinevast karjast ja pika ajaperioodi vältel, on uurimine mahukas ja keeruline. Me ei ole veel valmis ütlema, kuidas vargused täpselt toime pandi ning kes seda tegi. Oleme kontrollinud kannatanu versiooni juhtunust, kuid see ei leidnud kinnitust. Nüüd tuleb edasi töötada uute võimaluste kontrollimiseks,“ ütles prokurör Milvi Pruus.
Kariloomi käsitletakse kriminaalõiguses omandina ning seega uuritakse ka elusloomade kaotsiminekut varguse paragrahvi järgi. „Süüdimõistmisel saab selle teo eest karistada rahalise karistuse või kuni kolme aasta pikkuse vangistusega,“ ütles Pruus.
Kõigil, kes on karjamaade juures kahtlast tegevust märganud, tasuks oma tähelepanekuid ka politseiga jagada.

spot_img
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
5,680JälgijatLike
1,179JälgijatFollow

Viimased uudised