21.7 C
Rapla
Laupäev, 2 juuli 2022
spot_imgspot_img

Teave turismiinfokeskuse lahtiolekuaegadest on eksitav

Helerin Väronen / foto: Siim Solman.

Rapla turismiinfokeskuse lahtioleku ajad ei vasta sellele, mis on ametlikult kirjas. Samuti on olnud kuulda, et ei vastata sealsele telefonile.

Turismiinfokeskuse tööd haldab Raplamaa Arendus- ja Ettevõtluskeskus, mille juht Janek Kadarik sõnas, et selliseid juhtumeid võib olla küll olnud, kui turismiinfokeskuse uks on lahtiolekuajal suletud klienditeenindaja eemaloleku tõttu, kuid sellisel juhul peab olema selle kohta teavitus kindlasti uksel.
Samuti on nii lahtiolekuaegade kui ka turismialane info kättesaadav elektroonilistest infokioskitest, mis asuvad kaheksas kohas Raplamaal, nii-öelda maakonna väravates. Näiteks asuvad infokioskid turismiinfokeskuse ees, Kohilas Harakapesa söögikohas, Märjamaa bussijaamas ja Rapla raudteejaamas.
Turismiinfokeskuse infokonsultant Sigrid Hiis sõnas ka ise, et kui ta on kas lõunal, RAEK-i koosolekul, ettevõtjaid külastamas või koolitusel, ta lauatelefonile vastata ei saa, kuid sellisel juhul on turismiinfokeskuse uksel silt tema isikliku numbriga. Praegune aeg on sobilik arendustegevuste jaoks ja näiteks 17. novembril oli turismiinfokeskus kinni sel põhjusel, et Hiis viibis Soomes Martin Markkinal ehk Mardilaadal, mis on suurim Eestit tutvustav sündmus Soomes.
Kadarik kinnitas, et kui telefoni teel turismiinfokeskuse töötajat kätte ei saa, helistatakse mõistliku aja jooksul talle tagasi. Hiis sõnas probleemi tekitanud olukorra kohta, kus teda telefoni teel kätte ei saadud, et selle inimesega kohtuti hiljem näost näkku ja seepärast ei olnud enam ka vajadust talle tagasi helistada. Ta lisas, et palju suurem kulu oleks turismiinfokeskuses palgal hoida kahte töötajat, sest palgaraha tuleb ju maksumaksja taskust.
Külastatavuse kohta sõnas Hiis, et kuu alguses on kliente rohkem, kuna siis on palgapäevad. Laias laastus käib praegu turismiinfokeskuses umbes kümme inimest päevas. Sügisesel hooajal, mil turistide osakaal on tunduvalt vähenenud, käiakse turismiinfokeskuses Piletilevi teenust kasutamas ning väga minevad on praegu jõulukontsertide piletid.

spot_img
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
5,680JälgijatLike
1,179JälgijatFollow

Viimased uudised