spot_img
6.1 C
Rapla
Neljapäev, 23 märts 2023
RSLaste soovid ootavad oma ingleid

Laste soovid ootavad oma ingleid

Helerin Väronen / illustreeriv foto: Siim Solman.

Kaheksandat korda toimub pühade eel üle-eestiline kingikampaania “Inglipuu”, kus igal inimesel on võimalik vähekindlustatud perede laste jõulusoovide täitumisele kaasa aidata. Kokku on soove 1300, neist 40 Raplamaal.
Heategevusliku kingikampaania elluviija on kaubanduskett Maxima koostöös omavalitsuste sotsiaaltöötajatega. Raplamaal on 40 laste soovi jagunenud võrdselt Märjamaa ja Rapla Maxima vahel. Neist ootas 4. detsembri seisuga veel täitmist seitse soovi Märjamaal ja neli Raplas. Kingitusi kogutakse 11. detsembrini ja neid oodatakse pakkimata kujul Maxima infoletti või kassasse.
Rapla valla lastekaitsepeaspetsialist Sirve Salu rääkis: “Inglipuul ripuvad nende laste soovid, kes Inglipuu kingitust kõige rohkem vajavad. Inglipuu korraldajad on valinud sihtrühmaks vähekindlustatud perede lapsed ja andnud arvu, sellest ka lähtume. „Vähekindlustatud“ on kokkuleppeline mõiste. Kindlasti teame neid vähekindlustatud lapsi, kelle pered vajavad sotsiaaltoetusi vallast. Rapla vallas kasvab toimetulekutoetuse saajate peredes suurusjärgus 30-40 last, veidi suurema sissetulekuga, ent täiendavaid sotsiaaltoetusi vajavates peredes umbes 20 last lisaks.
Pikaajaline tendents on õnneks lastega perede majandusliku olukorra suhtelise paranemise suunas: vanemahüvitis, vajaduspõhise peretoetuse lisandumine, lastetoetuste – eelkõige kolme- ja enamalapselistele peredele – suurenemine, laste huvitegevuse toetus vallast jm.
See rõõmustab, ent eks laste vajadused ja meie arusaamine heaolust muutuvad pidevalt nõudlikumaks. Inglipuu on võimalus aidata lihtsalt, ilma kohustusteta kummalegi poolele, ilma võlglase tundeta saaja poolt.” Ükski kingisoov täitmata ei jää. Nende laste soovid, mis endale kampaania jooksul inglit ei leia, täidab kaubanduskett ise.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Sõnumid
Kõik uudised
Kuulutused