spot_img
-5.6 C
Rapla
Teisipäev, 6 dets. 2022
spot_imgspot_img
RSAvis Utilitas Rapla jõudis lähedale Balti liiga play-off kohale

Avis Utilitas Rapla jõudis lähedale Balti liiga play-off kohale

Raplamaa Sõnumid / foto: Siim Solman.

Avis Utilitas Rapla alistas Balti liiga kohtumises võõrsil Pärnu Sadama 59:65 ning jõudis sellega lähedale play-off ringi kohale.

Kohtumine kulges pingeliselt ning veel neljanda veerandaja viimasel minutil oleks tulemus võinud minna teistpidi. Ometi kinnitasid Sven Kaldre kaks tabavat vabaviset enne lõpusireeni võidu just Rapla meeskonnale.
Seega on Avis Utilitas Raplal Balti liiga A-alagrupis seitsmest kohtumisest neli võitu ning kolm kaotust. Võiduprotsendiks annab see 57. Senised kaotused on tulnud Pärnu Sadama, Jurmala ja Šiauliai vastu. Sealjuures on Jurmala meeskond võitnud kõik viis senist kohtumist Balti liigas.
Pärnu ja Rapla on omavahel tugevad konkurendid olnud juba mitu aastat. Esmaspäevases mängus võitis Avis Utilitas Rapla avaveerandi 21:13, kuid teine veerand kuulus Pärnule 16:7. Poolaeg seega punktiga Pärnule – 29:28. Kolmandal veerandil pääses Pärnu pärast Sten Saaremäeli ja Timo Eichfussi kolmeseid korraks juhtima 49:41, kuid Rapla vastas üsna kiirelt ja sai bussi peale tagasi. Viimasel veerandi sekundil tabas siiski Tormi Niits, viies pärnakad kodus neljandale perioodile eduseisus 51:48.
Tegemist oli igati võrdse vastasseisuga. Eichfussi raske vise äärelt viigistas kaks minutit enne lõppu seisu 59:59-le, kuid paraku jäid need kodumeeskonna viimasteks punktideks. Konkurss “Kes eksib vähem?” lõppes viimaks Rapla üsna kindla 64:59 võiduga. Otsustavaks sai Nolan Cressleri näiliselt väga raske kolmene äärelt 54 sekundit enne lõppu Rapla eduks 62:59. Sellele järgnesid Sven Kaldre kaks tabavat vabaviset ning tablool särasidki külalismeeskonna võidunumbrid 64:59.
Avis Utilitas Rapla resultatiivseim oli kapten Indrek Kajupank, kes viskas viisteist punkti ja võttis kuus lauapalli. Devonte Upson lisas üksteist punkti, seitse lauapalli ja kolm blokki. Ka Sven Kaldre viskas üksteist punkti. Pärnu Sadama resultatiivseim oli Siim-Markus Post kaheksateist punkti, seitsme lauapalli ja kolme blokiga. Timo Eichfuss lisas kaksteist punkti ja neli lauapalli. Balti liigas pääsevad play-offi mõlema alagrupi neli paremat meeskonda.
Avis Utilitas Rapla peatreener Aivar Kuusmaa kommenteeris kohtumist Delfi TV-le sedasi: “Pärnu vastu on scouting’ut suht raske teha, sest nad mängivad 75 protsenti ajast üks-üks. Olen tahtnud Rannula käest küsida, et kas nad ise ka teavad, mis liikumistega on tegu. Aga enda mängust rääkides, eks me sellepärast pidimegi maa-ala mängima, et sundida neid tegutsema meeskondlikumalt, mitte üks-üks. Tean, et Pärnule ei meeldi maa-ala vastu mängida. Miks mulle aga endale ei meeldi kaitses maa-ala mängida, mida olen korduvalt intervjuudes rõhutanud, selle jätan enda teada. Õnneks Pärnu niisiis mängulisi korve ära ei pannud. Ja ma ütlen “mängulisi”, mitte “punnitatud”.
Meie mäng täna ka muidugi mingi musternäidis ei olnud. Pärnu halvas meid kolmanda veerandi algul oma trumbi ehk poolkiiretega (7:0). Kui meie hakkame aga oma viskeid ka millalgi ära panema, võime olla üpris produktiivne meeskond. Muret teevad praegu peamiselt vigastused (Kajupank, Voolaid). Trennis on mõni päev üsna nukker seis. Küsimusi, mida mänedžmendiga arutada nii enne kui pärast jõule, jätkub.”

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Sõnumid
Kõik uudised
Kuulutused