11.1 C
Rapla
Neljapäev, 28 märts 2024
RSElujõu keskuses avati ainulaadne kristallituba

Elujõu keskuses avati ainulaadne kristallituba

Helerin Väronen / foto: Aare Hindremäe.

Pühapäeval, 17. detsembril avati Rapla Elujõu keskuses kristallituba. Seda päeva oli väga oodatud ja avamiskuupäev oli hoolega valitud. Tegemist oli noore kuu loomise ajaga, mis on eriti soodne päev uute asjade alustamiseks.

Elujõu keskuse perenaine Piia Kõverik sõnas, et sellise toa idee sai alguse kaks aastat tagasi, kui ta koos kahe sõbrannaga käis Soomes kaljukirikus. Sealt lahkus ta väga meeldiva tundega ja tekkima hakkas mõte, et tahaks endale ka sellist kohta teha. Maakivide asemel aga otsustas Piia kasutada poolvääriskive. Algul oli plaan teha tuba justkui koobas, ümarate seintega, kuid tehniliselt oleks see keeruliseks läinud. Kui toale nime otsiti, küsis Piia nõu oma õelt ja too vastas, et tal on ju omanimeline bränd olemas, Piia Kristallituba on täpselt sobiv.
Kuidas see kristalle täis tuba aga mõjub? Piia sõnas, et kogu elu on vibratsioon ja kristallid aitavad kaasa hea vibratsiooni loomisele. Toas on võimalus saada meeleselgust ja kergust, tunda sügavat lõdvestumist, vabaneda pingetest ja alateadvuses asuvatest hirmudest ning saada abi ärevushäirete puhul. Mõju on aga tunda terves organismis, mitte ei ravita vaid üht probleemi.
Lisaks kristallidele on kaasatud muusika- ja valgusteraapia. Muusikaliselt on kolm valikut. Üks on teatud hertsidega muusika, teiseks saab tiibeti kaussidega teha elavat muusikat ja kolmas võimalus on gongid, mis küll ei jõudnud toa avamise ajaks Saksamaalt kohale. Huvi korral on inimesel ise võimalus pillidel mängida, lüüa enda tunde järgi tiibeti helikausse või taguda gongi, mis aitab vabaneda paljudest hirmudest ja pingetest. Kivide taha on paigaldatud ka valgus, mille värvitoonid muutuvad. Lisaks on olemas spetsiaalne valgusteraapia lamp.
Piia sõnas, et kokku läks tuppa üle 600 kg kristalle. Toa põrand on šungiidist, mida peetakse kõige väekamaks mineraaliks, millel on võimas tervenduse ja maanduse võime. Esindatud on kõigi tšakrate kristallid. Põhiliseks kristalliks on mäekristall, mida nimetatakse kristallide kuningaks. Suuremas koguses on toas kasutatud veel roosat kvartsi, ametüsti, aventuriini, lepidoliiti, tiigrisilma, musta turmaliini, musta obsidiaani ja paljusid teisi. Toa lakke on plaanis paigalda ka püramiid.
Töid aitasid teha vabatahtlikud, kes aitasid kristalle väiksemaks purustada, valisid omavahel sobivaid värve ja mõtlesid välja mandalakujusid. Alguses pidas Piia arvet, kes ja kui palju abiks käis, aga õige pea läks see sassi, aitajaid oli lihtsalt nii palju. Abistajate seas oli ka Raplamaa Partnerluskogu, kes toetas Leaderi meetmest tervema ja elujõulisema kogukonna projekti alt kristallitoa valmimist.
Selleks aga, et nais- ja mees­energia oleksid tasakaalus, oli Piia kristallitoa avamisele kutsunud muusiku ja krišnaiidi Arne Lauri. Arne sõnas, et armastus on tegu ja kogu Eestis on näha, kuidas plahvatuslikult on kasvanud selliste kooskäimiskohtade loomine nagu Elujõu keskus ja kristallituba.
Arne juhatusel moodustasid kohaletulnud ringi, et tajuda ja võtta vastu neid energiaid, mis ruumis olid. Oma jutuga tänas ta emakest Maad, Loojat ja esivanemaid ning tuletas meelde, et kuigi väliselt oleme me kõik väga erinevad, oleme sisemiselt siiski üks. Õhtu jooksul võis sõnastada oma soovi, unistuse. Kes tahtis, sai selle üles kirjutada, sellele kristallitoas energiat juurde anda ja oma unistust visualiseerida.
Õhtu lõppes lauluringiga, mis pidi veelgi kaasa aitama soovide täitumisele. Kirjapandud soovid sai asetada läbi ametüstsilma külluse ja soovide laekasse. See laegas oli eelnevalt ette valmistatud, sinna juurde oli pandud küllust ligitõmbavaid esemeid, näiteks hobuseraud, millesse on kulda sisse sulatatud, küllusekristallid, kaneelikoor, pihlakaoks ja kuivatatud basiilik.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare