11.1 C
Rapla
Laupäev, 25 juuni 2022
spot_img

Mis kellaks tehakse Rapla tänavatel libedus- tõrjet?

Katri Reinsalu, illustreeriv foto: Siim Solman.

Eelmisel neljapäeval tuli Rapla tänavatel üsna ettevaatlikult liigelda. Teed olid väga libedad ning kukkumised kerged tulema. Kõige kasutatavamad kõnni- ja kergliiklusteed said libedustõrje alles tunde pärast tööpäeva algust.

Valla maakorraldusspetsialist Hannes Milsaar ütles, et libedust prognoositi eelnevaks ööks ning valmistuti selleks. Neljapäevahommikune olukord oli veidi ootamatu. Tegemist oli tema sõnul aga pigem erandiga.
Valla hooldatavad teed on jagatud üheksaks lumetõrje piirkonnaks. Üheksas piirkond hõlmab Rapla linna kõnni- ja kergliiklusteid ning seda hooldab OÜ Minitraktor.
Milsaar ütles, et eesmärgiks on seatud, et libedustõrje saaks tehtud poole kaheksaks hommikul. Vald hooldab 20 kilomeetrit kerg- ja jalgteid Rapla linnas ja selle ümbruses. Peamiselt tehakse libedustõrjet graniitkillustikuga, mis ei tolma ja ei tohiks saapaid kuigi palju lõhkuda. Kloriidiga tehakse libedustõrjet vaid Välja tänaval, mis on transiittee.
Libedustõrje saavad ka kõige suuremat kasutust leidvad tänavad, mis on eriti olulised jalakäijate liiklusele. Nende hulka kuuluvad Eha ja Aasa tänav Lastepargi ümbruses ja Rapla ühisgümnaasiumini viiv Keskkooli tänav. Libeduse vastu võideldakse ka Palli, Vahtra ja Lasteaia tänaval, mis viivad Kellukese lasteaia juurde, ning Kevade tänaval Rapla päästekomando juures.
Lõpuks tõdes Milsaar, et valla hooldatavate teede, tänavate ja platside maht on lihtsalt väga suur.

spot_img

2 KOMMENTAARID

2 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
5,680JälgijatLike
1,179JälgijatFollow

Viimased uudised