6.1 C
Rapla
Reede, 29 märts 2024
RSRapla keskväljakul saab saanisõitu

Rapla keskväljakul saab saanisõitu

Katri Reinsalu / foto: Siim Solman.

Üks korralik saanisõit kuulub kahtlemata jõuluaja juurde. Rehepapi tall on võtnud vaevaks see väike lõbustus Rapla inimestele lähemale tuua. Juba kaks nädalat on keskväljakul oodanud sõitjaid hobune ja saan nii nädala sees tööpäeva lõpus kui ka nädalavahetustel lõunapaiku.

Ettevõtmise taga on juurukad Jane ja Vello Tamm. Vello ütles, et mõte sündis soovist Rapla inimestele midagi juurde anda. Ettevõtjana tegutseb ta just nimelt Rapla kandis ja tahtis linna kuvandile väikest vürtsi lisada ja midagi uut pakkuda.
Saanisõitu tehakse Lastepargi ümbruses. Saan ise on kaunistatud tulede ja aisakelladega, mis meeleolu loomisele ainult kaasa aitavad. Saani ees on aga viieaastane friisi hobune Marleen. Vello rääkis, et tegemist on tõllahobusega, kes just selliste ülesannete jaoks suurepäraselt sobib. „Ta on natuke edevam kui tööhobused,“ lausus mees. Omanik ütles, et sellised sõidud kuluvad hobusele marjaks ära, sest 2019. aastal tuleb taas laulupidu, mille rongkäigus ta sõitma hakkab.
Teised liiklejad on siiani saani suhtes väga tähelepanelikud olnud. Autojuhid jäävad seisma ja annavad teed. Vello muheles, et pigem jäävad autojuhid hobust vaatama ja unustavad teised sõidukid.
Vello tõdes, et sellise teenuse juurdumiseks kulub aastaid. Sõitjate arv on seni olnud vahelduv, mõni päev on rohkem rahvast, teine päev vähem. Esialgu plaanivad nad hobusõite kuni jõuludeni teha. Pärast seda vaadatakse edasi. Vello ütles, et huvilistel tasub talle helistada, sest ka paari sõitja pärast tuuakse hobune kohale.
Tõsi, päris iga päev hobust oodata ei tasu, sest kehva ilmaga sõidud ei toimu. Vihmaga ei ole hea õues olla ei hobusel, tema omanikul ega sõitjatel. Lumesadu teeb aga sõidu ainult erilisemaks ja see takistuseks ei ole.
Samas ei tasu arvata, et lume puududes saanisõitu ei saaks. Vello sõidab nimelt sellise saaniga, mis vastavalt vajadusele saab ka rattaid kasutada. Mees selgitas, et hüdrauliline süsteem tähendab, et rataste allalaskmine ja ülestõstmine käib kerge vaevaga ning selleks ei pea rahvas isegi saani pealt maha tulema.

1 kommentaar

Subscribe
Notify of
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Irene Marita
19. märts 2021 11:39

Kas teate, et teie sõidutajad ja abilised, teie haigeid lapsi viimase jõuga seljas taluvad -ravivad suksud leiavad ennast vanana ,haigena või peremehe rahakoti paisutajana lõpuks rebasefarmist või Itaalia vm. lihuniku tapatallist.
Teate, aga peate “NORMAALSEKS”. KÕRKUSE hullunud vorm.