9.4 C
Rapla
Reede, 29 märts 2024
RSHea ametniku tiitel tuli Raplamaale

Hea ametniku tiitel tuli Raplamaale

Katri Reinsalu / foto: Siim Solman.

Novembri eelviimasel nädalal kutsus MTÜ Eesti Naabrivalve kõiki elanikke üles esitama kandidaate konkursile Hea Ametnik 2017. „Konkursi abil tunnustatakse hoolivaid ja abivalmis ametnikke ning kutsutakse üles tähelepanu pöörama nende töö juures inimlikule küljele, mis tihtipeale bürokraatiasse kipub kaduma minema,“ võis lugeda konkursi kirjeldusest.
Eesti Naabrivalve ootas eriti positiivseid kogemusi näiteks politseiniku, päästja või mõne kohaliku omavalitsuse töötajaga.
Võitja on selgunud ning Raplamaa võib taas uhkust tunda. MTÜ juhatus andis tiitli Hea Ametnik 2017 Rap­lamaa tervisedendajale Ülle Laasnerile. Tema kandidatuuri esitas konkursile Purila I naabrivalve sektori vanem Kairi Kaadu.
Laasnerit iseloomustatakse kui inimest, kelle kõik tegevused seonduvad külade tegevuste aktiviseerimise ja tervisega. Ta on teinud tööd Rapla valla kantide arengukavade ja külade tähtsustamiseks vallavalitsuses.
„Lisaks on Ülle Raplamaale loonud mitu naabrivalve piirkonda, olles ka ise nendest osade piirkondade vanemaks. Ülle vedas aastaid edukalt Rapla maavalitsuse juurde loodud turvalisuse nõukogu. Lisaks on Ülle läbi projektitegevuste panustanud Raplamaa turvalisuse arengusse. Ülle puhul on tegemist mõistva, abivalmis, tulemustele orienteeritud ja igati positiivse inimesega,“ seisab tema iseloomustuses.
Esitaja Kairi Kaadu ütles, et ühtekokku esitas ta konkursile viis kandidaati. Nimed tulid pähe kiiresti, sest need olid inimesed, kellega ta on koostööd teinud ja kes on küla tegemisi positiivselt mõjutanud. Laasneriga puutub ta kokku peamiselt Rapla valla külade ühenduse kaudu, mida Laasner veab. Kuigi kohtumisi ei ole tihti, on Laasner oma tegevuse ja suhtumisega Kaadu tegemistele positiivset mõju avaldanud.
Ülle Laasner ise ütles, et tunnustus tuli suure üllatusena. Ta lisas, et hindab väga tunnustust, mis tuleb sektorist, mis otseselt kogukondadega tegeleb. Selle üle võib siiralt uhke olla. Auhinna ja tunnustuse andis MTÜ Eesti Naabrivalve tegevjuht Marek Väljari Laasnerile üle turvalisuse nõukogu koosolekul.
Järgmisest aastast lõpetavad maavalitsused oma töö. See tähendab ka Laasneri kui maakonna tervisedendaja jaoks karjääri ühe etapi lõppu. Saadud tunnustus on ilus punkt aastate jooksul tehtule.
Muuhulgas leidis konkursil äramärkimist veel kaks Raplamaaga seotud inimest. Kairi Kaadu esitas konkursile veel Rapla piirkonnapolitseiniku Elle Tikki, keda tunnustati Hagudi kandi ürituste eestvedamise ning mõistva ja abivalmi suhtumise eest.
Röa külavanem Sandra Mägi esitas konkursile aga Rapla vallaarhitekti Cerly-Marko Järvela. Tema puhul toodi esile, et kõikides ehitusega seotud küsimustes on ta alati olnud äärmiselt vastutulelik ja lahke. „Kui on olnud tõsiseid probleeme portaalidesse ehitiste kandmisega, siis selle ametniku jaoks ei ole raske öelda: „Saada mulle palun need ja need andmed, ma kannan ise ära“,“ seisab tema iseloomustuses.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare