6.6 C
Rapla
Reede, 29 märts 2024
RSKertu Laak jahib LP Viesti Saloga Soome meistritiitlit

Kertu Laak jahib LP Viesti Saloga Soome meistritiitlit

Siim Jõgis / foto: Siim Solman.

Kertu Laak on üks talendikamaid noori sportlasi, kes viimasel ajal Kohilas üles kasvanud. Ta oli mitme hooaja vältel Kohila VK/E-Service’i naiskonna üks põhimängijaid. Koos naiskonnaga jõuti mitme tiitlini nii Balti liigas kui ka kodustel meistrivõistlustel. Tema talenti hinnati Eestis ja välismaalgi.

Pärast eelmise hooaja lõppu 2017. aasta kevadel otsustas tütarlaps, et nüüd on õige aeg teha samm edasi välisliigasse. Kuuldavasti tunti tema vastu huvi nii Venemaa kui ka Itaalia liigadest, ent ometi otsustas Laak valida oma esimeseks välisklubiks midagi kodule lähemat. Käesoleval hooajal esindab ta Soome kõrgliiga naiskonda LP Viesti Salo. Pinged on seda kõrgemad, et sama naiskond krooniti kevadel Soome meistriks ning nüüd soovitakse sama saavutust korrata.
Samuti osales LP Viesti Salo tänavu sügisel Euroopa tugevaimas karikasarjas Meistrite liigas. Seal kahjuks eelringist edasi ei pääsetud. Pärast kahte mängu tuli kuldses geimis tunnistada Bulgaaria naiskonna Maritza Plovdiv nappi paremust. See tähendab, et LP Viesti Salo jätkab mänge aste madalamal ehk CEV karikasarjas.
Kertu Laaki pole unustatud ka kodumaakonnas. Alles hiljuti valiti ta neidude arvestuses Rapla maakonna paremuselt teiseks sportlaseks. Esikoha võttis vibusportlane Triinu Lilienthal. Eesmärkidest rääkides ütles Laak, et esmalt soovib ta tulla koos naiskonnaga Soome meistriks ja karikavõitjaks.
Vähemtähtsad pole ka euromängud. Kui need on saavutatud, võib edasi vaadata. Jõulude ja aastavahetuse puhul tehakse Soomes mängupaus, et siis 2. jaanuaril täie hooga edasi mängida.

Mõni aeg tagasi tunnustati Rapla maakonna parimaid sportlasi. Sina said neidude arvestuses teise koha. Kui oluline sinu jaoks see tunnustus on?
Kertu Laak: Alati on tore, kui tunnustatakse. Kodumaakonna tunnustus on eriti väärtuslik minu jaoks.

LP Viesti Salol on nüüd Soome liigas kaksteist mängu mängitud. Kuidas sa kohanenud oled?
Nüüd on juba päris okei. Algus oli kindlasti raske, sest mängisin elus esimest korda välisliigas. Nüüd olen harjunud ja üritan endast parimat anda.

Kui palju erineb Soome liiga tase Balti liigast?
Ütleks, et tugevaid klubisid on siin rohkem. Tase on ühtlaselt hea. Kaks-kolm klubi on madalama tasemega, aga üldiselt on kõik konkurentsivõimelised.

Kuidas LP Viesti Salol Soome liigas seni läinud on?
Hästi. Paar libastumist on küll olnud, aga hooaeg on alles noor. Usun, et saame tiimimängu veel paremini käima. Esimene tähtsam mäng oli Meistrite liigas, mille me kaotasime kahjuks. Edasi tulevad Soome karikamängud jaanuari alguses. Seal ootab meid poolfinaalis tugev vastane ja mängu tuleb panna kõik, mis meil pakkuda on.

Te mängite Meistrite liigas ka?
Mängisime. Kaotasime teises ringis ja kukkusime CEV karikasarjas, kus saime esimeses mängus võidu.

Kui palju peale sinu veel võistkonnas välismaalasi on?
Meie sidemängija on ukrainlane ja jaanuarist tuleb üks serblane juurde. Ta on varem ka Salos mänginud ja teeb nüüd comeback’i. Tuleb aitama meid.

Mis keeles te võistkonnas suhtlete?
Treeningutel ikka soome keeles. Mina saan soome keelest nii palju aru, et tõlkima ei pea. Ukrainlasele peab ikka ning tüdrukud tõlgivad treeneri jutu inglise keelde. Omavahel suhtleme pigem inglise keeles.

Lugesin sinu blogipostitust Viesti Salo veebilehel. Kuidas nende Euroopa reisidega on siis? On need tüütud või saab ilusti tehtud?
Need saavad ikka ilusti tehtud. Õnneks ei ole väga pikki reise tulnud ette võtta. Kui oleksime Meistrite liigas edasi pääsenud, siis oleks tulnud vastaseks Krasnojarsk, mis asub täitsa Siberis. See oleks kindlasti olnud huvitav kogemus, aga kui kerge… seda ei tea. Pikad reisid on vahelduseks Soome liigale.

Kui palju teie kodumängudel pealtvaatajaid käib?
Kindlasti rohkem kui Eestis. Täpsete numbritega jään hätta, aga see on suurem kui Kohilas. Iga mäng on saal täis. Vahet ei ole, kas on liiga- või euromäng, ikka tulevad pealtvaatajad kohale.

Kui oluline on sinu jaoks mängijana see, et publik oleks saalis ja tribüünidel käiks melu?
Väga oluline. Mängima peab igal juhul, aga see annab palju juurde. See loob atmosfääri, mis lisab kõvasti motivatsiooni.

Kui kaua liigas jõulupaus kestab?
Jaanuari alguseni. Siis lähevad mängud uuesti käima. Esimene mäng on 2. jaanuaril.

Kui tihti oled Eestis saanud käia?
Sügise jooksul kolm-neli korda. Vabadel nädalavahetustel olen püüdnud ikka siia tulla. Mugav on see, et üleminek kodust välismaale on olnud sujuv.

Kui palju oled jõudnud jälgida Kohila VK/E-Service’i tegemisi?
Ikka jälgin nii palju, kui neist kirjutatakse. Päris livescore’i ei ole jälginud, aga hoian silma peal küll. Ja mitte ainult Kohila, vaid terve Eesti liiga tegemistel.

Kohilal võiks paremini minna.
Jah, aga eks tuleb ka sellised hooajad üle elada.

Viesti Salo asub praegu tabelis kolmandal kohal. Mis eesmärk on?
Soome tiitli kaitsmine on meie jaoks suurim eesmärk. Samuti karikavõit. Kuna me oleme tiitlikaitsjad, on uuesti võitmine meie positiivne kohustus.

Aga CEV karikasari? Kui kaugele seal jõuda tahate?
Oleme koosolekutel rääkinud, et ükski vastane ei ole seal meie jaoks midagi müstilist. Eesmärgid tuleb kõrged seada ja me oleme võtnud eesmärgiks jõuda võimalikult kaugele ja ühtegi mängu me kaotama kindlasti ei lähe.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare