15.5 C
Rapla
Reede, 12 aug. 2022
spot_imgspot_img

Kohila postkontorit ei suleta

Helerin Väronen / foto: Siim Solman.

Augustis saatis Eesti Ajalehtede Liidu tegevjuht Mart Raudsaar peatoimetajatele kirja, mis teavitas Eesti Posti läbirääkimiste tulemustest Lehepunktiga. Tookord oli peateemaks ajalehtede üksikmüügi lõpetamine postkontorites, kuna Lehepunkt ja Omniva (Eesti Post) ei olnud omavahel kokkuleppele jõudnud.


Läbirääkimiste tulemusel lepiti augustis kokku, et perioodika jaemüük jätkub 19 postkontoris, sealhulgas Järvakandis ja Märjamaal. Nendes postkontorites, kus müük lõpetati, nähti ette kolmekuuline üleminekuperiood, mille käigus informeeriti inimesi lähedalolevatest alternatiivsetest ostukohtadest. Kirjas äratas tähelepanu aga üks lause Kohila postkontori kohta: „Ainus erand on Kohila postkontor, mis läheb sellisel kujul peatselt sulgemisele.“
Suvel ei õnnestunud selle väite kohta kinnitust leida ning ka nüüd ütles Kohila vallavanem Heiki Hepner, et tema jaoks tuleb selline väljaütlemine üllatusena. Umbes aasta tagasi oli küll olnud kohtumine Eesti Posti juhatusega, kuid siis oli päevakorral postkontori lahtiolekuaegade muutmine. Mis puutub perioodika jaemüüki, siis selle lõpetamisest Kohila postkontoris oli Hepner teadlik. Ta lisas, et selles osas oli postkontori käive väike, kuna vahetus läheduses on nii Konsum kui ka R-kiosk, kus samuti ajalehti-ajakirju müüakse. Hepner sõnas, et Eesti Postil on kohustus teavitada postkontorites toimuvatest muudatustest kohalikku omavalitsust ja tegelikult ei anna postiseadus Kohila postkontori kinnipanekuks võimalust.
Kohila postkontori töötajad ei olnud samuti kuulnud võimalikust kinnipanekust ja nad loodavad, et seda ka ei tehta.
Eesti Posti kommunikatsioonijuht Kaja Sepp ei osanud Mart Raudsaare kirjas olnud lauset kommenteerida, kuid kinnitas, et Kohila postkontori sulgemise plaani ei olnud ei eelmisel aastal ja pole ka käesoleval aastal.

spot_img
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
5,680JälgijatLike
1,179JälgijatFollow

Viimased uudised