spot_img
-1.7 C
Rapla
Reede, 3 veebr. 2023
spot_imgspot_img
spot_img
ArvamusUuel aastal muutusteta

Uuel aastal muutusteta

Tõnis Tõnisson

Iga kord, kui astume uude aastasse, usume naiivselt, et see saab olema parem kui kõik, mis seni olnud. Meil on ju õigus loota, et meiega manipuleeritakse vähem, et meisse suhtutakse enam-vähem nagu normaalsetesse inimestesse ja meile ei valetata, kui öeldakse, et kõik, mida tehakse, tehakse selle riigi kodanike hüvanguks.
Aga elu ei ole mustkunst, kus katad pahelise nähtuse korraks silindriga ja kui taas kübarat kergitad, leiad sealt tõesti ideaalse lahenduse, mis on kõigile ühiskonnaliikmetele võrdselt aktsepteeritav. Tegelikus elus nii ei ole. Siin sebivad kogu aeg ringi tegelased, kellel on vajadus, nagu Ilfi ja Petrovi romaanide „12 tooli“ ja „Kuldvasikas“ peategelasel Ostap Benderil, kogu aeg midagi kombineerida. Ostap Benderid ei ole kindlasti persoonid, kellest me saame vaimustuda, pigem teevad nad meid kohtumisel ettevaatlikuks, sest keegi ei tea, mida neilt järgmisel korral oodata võib.
Läinud aasta 28. detsembril potsatas toimetuse postkasti sõnum selle kohta, et rahandusministeeriumi regionaalhalduse osakonna maakondlike talituste juhid on lõpuks valitud. Raplamaa talituse juhiks oli avalikus konkursis heideldes saanud maakonnas lugupeetud poliitik Andrus Saare. Paraku teadsime juba 26. oktoobrist, et Raplamaa talitus on maakondade jagamisel antud IRL-ile ja 1. novembrist oli teada ka see, et koht määrati Andrus Saarele. Esitasime seetõttu minister Aabile kolm lihtsat küsimust:
1. Millistel kaalutlustel on muudetud kahe alluvaga talituse juhi koht poliitiliseks?
2. Miks oli vaja etendada konkurssi, kui inimene juhi kohale oli kindlaks määratud juba novembris?
3. Kas riigihalduse minister Jaak Aab ei karda, et selline demokraatia mängimine mõjub halvasti ja tööd pärssivalt nii regionaalhaldusosakonna Raplamaa talitusele kui ka selle juhile, keda seni on saatnud väärika inimese renomee?
Ministri asemel vastas rahandusministeeriumi regionaalhalduse osakonna juhataja Väino Tõemets: „Osakonna juhina kinnitan, et kõigile talituse juhi kohtadele toimus avalik konkurss ning kandidaatidega toimusid tööintervjuud, kus peale minu osales ka asekantsler ja personaliosakond. Rapla konkursil oli parim kandidaat Andrus Saare ja seega osutus ka valituks. Poliitilisest kohtade jaotusest mul igasugune info puudub. Talituse juhi ametikoht ei ole poliitiline ning tegemist on rahandusministeeriumi koosseisus töötava ametnikuga (nagu ka kõik teised talituse töötajad).“
Siinkohal head uut aastat kõigile. Nii neile, kes hr. Tõemetsa usuvad, kui ka neile, kes vastuses kahtlevad.

1 kommentaar

1 Kommentaar
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Sõnumid
Kõik uudised
Kuulutused