6.1 C
Rapla
Reede, 29 märts 2024
RSJärgmine kaitseväe juhataja tuleb Järvakandist

Järgmine kaitseväe juhataja tuleb Järvakandist

Siim Jõgis/ foto: MIL.ee

Eelmisel nädalal selgus, et Eesti kaitseminister Jüri Luik teeb valitsusele ettepaneku nimetada järgmiseks kaitseväe juhatajaks brigaadikindral Martin Herem (44). Praegu töötab Herem kaitseväe peastaabi ülemana.

Tegemist on Järvakandist pärit mehega, kellest on pikemalt kirjutanud ka Raplamaa Sõnumid 2013. aasta septembris. Toona töötas ta Kaitseväe Ühendatud Õppeasutuste ülemana. Nüüd paistab, et Järvakandi mehest saab kindral Riho Terrase järel järgmine kaitseväe juhataja.
Päris sada protsenti see kindel veel siiski ei ole. Ametisse peab ta nimetama valitsus. Seetõttu ei olnud Herem valmis ka veel oma kommentaari andma. “Ma sooviks oodata ära ametliku otsustusprotsessi paari järgneva nädala jooksul ja siis olen valmis kommenteerima,” ütles Herem. Kui kõik läheb plaanipäraselt, alustab Herem uuel ametipostil tänavu 5. detsembrist.
Luige hinnangul on brigaadikindral Heremil olemas oskused ja isikuomadused, et olla parim kandidaat järgmiseks kaitseväe juhatajaks. “Martin Herem on kaasaegne Eesti ohvitser – ta on sõjaliselt kompetentne, tunneb läbinisti ajateenistuse ning mobilisatsioonisüsteemi ning on pikaajalise karjääri jooksul tõestanud oma suutlikkust reservarmee mudelil põhinevat riigikaitsesüsteemi sisukalt edasi arendada,” lausus Luik. Kaitseministri sõnul on Heremil tipptasemel liidriomadused, autoriteetne positsioon kaitseväelaste seas ning head koostöösuhted teiste asutustega.
Brigaadikindral Martin Herem võttis kaitseministri ettepaneku vastu ning on valmis kandma täielikult selle ametiga kaasnevat vastutust ja koormust. Kaitseministeeriumi pressiteate vahendusel ütles Herem, et kui valitsus aktsepteerib kaitseministri ettepanekut, on ta valmis võtma vastutuse Eesti riigikaitse ja kaitseväe arendamisel ja tugevdamisel.
“Kaitsevägi on viimastel aastatel teinud oma arengus suure hüppe ning on isegi veidi kõhe tunne astuda neisse “suurtesse saabastesse”, mille on oma teenistusega ette andnud tänane kaitseväe juhataja kindral Riho Terras,” lausus Herem.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare