15.5 C
Rapla
Reede, 29 sept. 2023
RSRaplamaa koolidel on võimalus liituda kiusamise vähendamise programmiga KiVa

Raplamaa koolidel on võimalus liituda kiusamise vähendamise programmiga KiVa

Merili Kärner, SA Kiusamisvaba Kool

SA Kiusamisvaba Kool kutsub kõiki Raplamaa koole üles liituma kiusamise ennetamise ja vähendamise programmiga KiVa. Huvitatud koolide sooviavaldusi oodatakse kuni 16. veebruarini.
Uuringud näitavad, et iga neljas kuni viies Eesti koolilaps on kiusamise ohver. “Kiusamine on seega tõsine probleem, mis mõjutab nii laste vaimset kui ka füüsilist tervist, aga ka õpitulemusi, enesehinnangut ja mina-pildi kujunemist ehk ühe tulevase täiskasvanu edasist elu tervikuna,” selgitab sihtasutuse Kiusamisvaba Kool tegevjuht Triin Toomesaar.
“Seetõttu on äärmiselt oluline koolidel tegeleda kiusamise süsteemse ja järjepideva ennetamise ja vähendamisega,” on ta konkreetne.
Turu Ülikooli teadlaste poolt välja töötatud teadus- ja tõenduspõhine KiVa programm pakub selleks väga konkreetset tööriista, sisaldades hulgaliselt praktilisi tegevusi ja materjale, sh veebipõhist õpet.
Hetkel rakendab programmi Eestis ligi 50 kooli. Tänavu sügisel soovitakse KiVa-ga laieneda veel 20 Eesti kooli, sh keelekümbluskoolidesse. (Programm ei ole veel täiesti venekeelsena kättesaadav, aga sihtasutus astub samme ka selles suunas.) Pool uuel õppeaastal programmi rakendavatest koolidest on juba leitud, kuid värbamisega soovitaksegi leida veel 10.
Kõik huvitatud koolid on hiljemalt 16. veebruariks oodatud täitma sooviavalduse sihtasutuse Kiusamisvaba Kool kodulehel www.kiusamisvaba.ee. Samalt lehelt leiab ka lisainfot kiusamise, KiVa programmi ning seda juba rakendavate koolide kogemuste kohta.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Kõik uudised
Kuulutused