2.2 C
Rapla
Reede, 23 veebr. 2024
RSRAEK saab uue nõukogu

RAEK saab uue nõukogu

Siim Jõgis.

Neljapäeval, 18. jaanuaril toimunud Raplamaa Omavalitsuste Liidu (ROL) täiskogul arutati ühe teemana RAEK-i (Sihtasutus Raplamaa Arendus- ja Ettevõtluskeskus) nõukogu moodustamist. Esialgu jäi kõik arutelu tasandile ning kedagi nimeliselt nõukogusse ei määratud.


Vajadus panna kokku uus nõukogu koosseis tuleb sellest, et alates 2018. aasta algusest kuulub RAEK ROL-i haldusalasse. Varem haldas RAEK-i Rapla maavalitsus. Vastav muudatus viidi äriregistris sisse 15. jaanuaril, kui kaks RAEK-i juriidilist keha (üks ROL-i ja teine maavalitsuse loodud) ühinesid.
Neljapäevasel ROL-i täiskogu koosolekul pandi põhimõtteliselt paika, et uus nimetatav nõukogu koosneb seitsmest liikmest.
Esmalt määravad sinna ühe esindaja kõik neli Rap­lamaa valda ehk Kehtna, Kohila, Märjamaa ja Rapla. Ühe esindaja saavad määrata maakonna ettevõtjad ning teise maakonna vabaühendused. Nõukogu seitsmes liige hakkab olema kas ROL-i tegev- või arendusjuht.
ROL-i juhatuse esimees Heiki Hepner ütles, et valdade määratavad nõukogu liikmed ei pea teoreetiliselt olema vallavalitsuse töötajad. Seda saab iga kohalik omavalitsus ise otsustada. Hepner lisas, et nõukogu täpne koosseis soovitakse paika saada hiljemalt veebruaris.

1 kommentaar

Subscribe
Notify of
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Kõik uudised
Kuulutused