11.1 C
Rapla
Kolmapäev, 27 sept. 2023
RSTöötukassa soojendas suhteid Kohila Vineeriga

Töötukassa soojendas suhteid Kohila Vineeriga

Siim Jõgis / foto: Siim Solman.

Töötukassa Raplamaa osakond jätkas traditsiooniks kujunenud tava luua tutvust maakonna suuremate ettevõtetega. Seekord külastati terve kollektiiviga reedel, 19. jaanuaril Kohila Vineer OÜ-d.

Töötukassa Raplamaa osakonna tööandjate konsultant Andrei Mitt selgitas, et külaskäigu mõte oli anda Töötukassa konsultantidele ülevaade ettevõtte pakutavatest töökohtadest. Seeläbi oskavad nad neid paremini soovitada oma klientidele, kes parajasti tööd otsivad.
Üks teema, mida Töötukassa inimesed Kohila Vineer OÜ juhtkonnaga arutasid, puudutas tööpraktikat. Tegemist on Töötukassa pakutava teenusega, mille käigus saavad nende kliendid ettevõtte juures praktikal viibida. Sellega seotud kulusid aitab Töötukassa katta. Näiteks kompenseeritakse praktikandi juhendamine 23 euro ja 76 sendi ulatuses iga päev. Samuti on praktikandile ette nähtud stipendium 3 eurot ja 84 senti päevas.
Andrei Mitt selgitas, et tegemist ei ole palgaga, sest praktikandi ülesanne on ikkagi enda võimekust tõestada ja jalg ukse vahele saada, mitte esialgu palka teenida. Mitt rääkis, et enamasti piisab ühe-kahe nädala pikkusest praktikast, et veenduda, kas see praktikandile ja võimalikule tööandjale sobis või mitte. Kui ei sobinud, saab tööotsija vähemalt ühe kogemuse võrra rikkamaks, mida järgmisele võimalikule tööandjale näidata. Mitti sõnul on see kogemus eriti oluline just noorte puhul, kellel varasem töölkäimise harjumus puudub.
Keskeltläbi sõlmib Töötukassa Raplamaa osakond igal aastal sada tööpraktikalepingut. Kohila Vineer OÜ juhatuse liige Ruth Grünthal rääkis, et viimasel ajal ei ole nad Töötukassa kaudu töötajaid otsinud, ent varem on koostöö olnud tihedam.
Mitt rääkis, et Töötukassa püüab selliste külaskäikudega hoida sidet maakonna suurimate ettevõtetega. Lisaks Kohila Vineer OÜ-le on varem külas käidud Järvakandi klaasitehastel, Saarioinen OÜ-l, Tallinna pesumajal Kohilas, Maxima toidukauplusel Märjamaal ja Allied Timber OÜ-l Purila külas. Mitt lisas, et sellised külaskäigud jätkuvad ning juba praegu on Töötukassa radaril mõned Raplamaa mõistes suured ettevõtted, kellega esialgne kontakt on loodud. Käesoleva nädala alguse seisuga on Rapla maakonnas registreeritud 700 töötut.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Kõik uudised
Kuulutused