8.8 C
Rapla
Esmaspäev, 16 mai 2022
spot_img

Presidendilt pälvisid teenetemärgi neli raplamaalast

Siim Jõgis / foto: Siim Solman.

Nädala alguses said teatavaks 166 inimest, keda president Kersti Kaljulaid tunnustab käesoleval aastal teenetemärgiga. Nende seas on ka neli inimest, kellel on tihedam seos Raplamaaga.

Valgetähe IV klassi teenetemärgi pälvis Rapla Vesiroosi gümnaasiumi direktor Jaan Reimund. Valgetähe V klassi teenetemärgi pälvisid endine Nädalise ning praegune Maalehe ajakirjanik Margus Mikomägi ja veterinaar Enel Niin. Kotkaristi II klassi pälvis brigaadikindral Martin Herem, kellest saab järgmine kaitseväe juhataja.

Jaan Reimund on Rapla Vesiroosi gümnaasiumi direktorina töötanud 21 aastat, mis on taganud koolile ühtlase ja stabiilse arengu. “Vabariigi Presidendi Valgetähe IV klassi teenetemärk on tunnustus nii mulle kui ka kooliperele. Ikka koos ja hea sünergiaga oleme koolielu edendanud ja kujundanud,” ütles Reimund. Ta lisas, et õnnesoove on ta saanud palju ning on kõigi nende eest tänulik.
“Koolis korraldati üllatusaktus, kus Rapla vallavalitsuse ja koolipere poolt mind õnnitleti. Võimas tunne oli, kui kogu koolipere õnnesoovide laulu laulis. Õnnitlusi on väga palju ja nende voog on katkematu. Tänan kõiki õnnitluste eest!” sõnas Reimund.

Margus Mikomägi ütles, et Valgetähe V klassi teenetemärk on tunnustus senise töö eest näitleja ja ajakirjanikuna. “Olen näitleja, metsavahi ja ajakirjanikuna tegelenud ainult ühe asjaga, milleks on elusa elu elamine ja selle kõrval olen õppinud ka kirjutama elusa elu elamisest. See on rõõm, et seda on tähele pandud,” rääkis ta. Mikomägi lisas, et riiklikust autasust ei osanud ta unistada. Ajakirjanduslike preemiatega on tema sõnul teine lugu. Oled artikli valmis kirjutanud, tunned ise ka, et hea asi tuli ja siis oskad ka tunnustust oodata. Kuid riiklik autasu, Valgetähe V klassi teenetemärk, tuli ootamatult. Kohe pärast uudise teatavakssaamist hakkas Mikomägi saama ka õnnitlusi.
“Inimesed on küsinud, et kas telefon on punane. Päris punane ikka ei ole, aga seda pidin küll kontrollima, et ega aku juba tühjaks ei hakka saama. Hea meel on selle üle, et noorusaegade sõbrad on ühendust võtnud ja õnnitlenud. Kui nemad on selle üle siiralt õnnelikud, siis olen mina ka,” sõnas Mikomägi.

Samuti pälvis Valgetähe V klassi teenetemärgi loomaarst Enel Niin, kes elab Valtu-Nurme külas Kehtna vallas. Ta on metsloomade marutaudivastase vaktsineerimise projekti juht ja koordinaator. Tänu Enel Niinele sai Eesti marutaudivaba riigi staatuse. Niin ütles, et presidendi tunnustus tuli talle ülimalt ootamatult. “See on muidugi suur au ja minu hinnangul tunnustus kogu loomaarstkonnale,” ütles Niin. Ta tegi riigiametnikuna kaasa ka Eesti eesistumise Euroopa Liidus, kuid ütles, et on tänulik just selle eest, et sai tunnustuse loomaarstina. Ta ütles, et kuna ta ise aktiivselt ajakirjandust ei jälgi, sai ta teenetemärgi pälvimisest teada alles õnnitlejatelt. “Alles mitmendalt õnnitlejalt sain teada, mille eest mulle õnne soovitakse,” rääkis Niin. Eriti hea meel on tal selle üle, et see tunnustus tuli Eesti vabariigi sajanda sünnipäeva eel.

spot_img

1 kommentaar

1 Kommentaar
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
5,680JälgijatLike
1,179JälgijatFollow

Viimased uudised