-1.7 C
Rapla
Kolmapäev, 24 apr. 2024
RSToetust saab kolm Raplamaa ettevõtlusala

Toetust saab kolm Raplamaa ettevõtlusala

Siim Jõgis.

Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus (EAS) tegi teatavaks projektid, mis saavad toetust piirkondade konkurentsivõime tugevdamise (PKT) meetmest. Raplamaa projektidest on toetus määratud kolmele ettevõtlusalale.
Need on Järvakandi tööstuspargi arendamine, ligipääsutee rekonstrueerimine Kohila tööstusaladele ja töökohtadele ning Orgita ettevõtlusala – logistika ja tööstuspark.

Nende projektide toetussumma on kokku 2,5 miljonit eurot. Summa on küll suur, aga lähemalt uurides torkavad silma ka negatiivsed küljed. Orgita ettevõtlusala toetuseks on ette nähtud 674 998 eurot ja 20 senti. Tegelikult ootasid projekti eestvedajad Hammerhead OÜ-st üle miljoni euro suurust toetust. Nende esindaja Allan Kool ütles, et vähenenud toetussumma on suur tagasilöök. Nüüd tuleb puudujääk katta teiste vahenditega.
Päris punast tuld see Orgita ettevõtlusala rajamisele siiski ei tähenda. Kool selgitas, et isegi vähenenud toetusega on võetud suund ikkagi ettevõtlusala rajamist alustada. Palju sõltub ka sellest, kui palju leitakse huvilisi ettevõtteid, kes oma esinduse või tootmise oleksid valmis Orgitale viima. Väga avalikku ja aktiivset müügitööd ei ole Hammerhead OÜ veel teinud, kuid huvilisi leidub Kooli sõnul juba praegu.
Järvakandi ja Kohila tööstusalade puhul lahendatakse projektide toel olulised kitsaskohad raskeveokitega aladele juurdepääsu saamiseks. Järvakandi tööstuspargi arendamiseks on ette nähtud 1 280 544 euro ja 55 sendi suurune toetus. Selle abil on kavas likvideerida tööstusala infrastruktuuri kitsaskoht teedevõrgu renoveerimisega ning valgustamisega. Renoveeritakse Saeveski, Vana-Asula ning Lauavälja tänav, Vana-Asula põik ja Tupiku tee, paigaldatakse puuduv tänavavalgustus ning rajatakse kõnnitee Vana-Asula tänava lõigule.
Ligipääsutee rekonstrueerimine Kohila tööstusaladele ja töökohtadele saab EAS-ilt toetust 590 895 eurot ja 11 senti. Selle abil on kavas rekonstrueerida Härjaoja tee ja rajada valgustusega kergtee. Härjaoja tee rekonstrueerimine on vajalik, et muuta Kohila tööstusalade Läti-suunalise kaubaveo Kohila aleviku ümbersõit lühemaks ja turvalisemaks ning lahendada oluline kitsaskoht ligi 18 ettevõtte jaoks, kus on kokku ligikaudu 600 töötajat.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare