-1.2 C
Rapla
Reede, 19 apr. 2024
RSViirushaigustesse nakatunute hulk on kasvanud

Viirushaigustesse nakatunute hulk on kasvanud

Stina Andok.

Eelmisel nädalal teavitas terviseamet, et oodata on ülemiste hingamisteede viirusnakkustesse ja grippi haigestunute arvu pidevat suurenemist.
Oluline haigestumiste arvu kasv sai alguse juba eelmise aasta lõpus, mil detsembrikuu viimasel nädalal pöördus arstide poole 4656 inimest, neist alla poole olid lapsed. Grippi ja gripitaolistesse haigustesse haigestumiste arv kahekordistus ning sellega hinnatakse grippi haigestumise intensiivsust keskmiseks ja levikut laialdaseks. Terviseameti andmetel on sel hooajal gripi tõttu vajanud haiglaravi 121 inimest ning gripist tingitud tüsistuste tõttu on lahkunud kolm inimest vanuses 75 ja enam.
Terviseameti Raplamaa esinduse vaneminspektori Ellen Villigi sõnul registreeriti Rapla maakonnas detsembrikuus 301 ja jaanuarikuus 483 ülemiste hingamisteede ägedat viirusnakkusjuhtumit. Viiel juhul tuvastati kiirtesti abil ka gripp, kuid laboratoorselt neid tulemusi kinnitatud ei ole. Eelmisel aastal oli samal perioodil ülemiste hingamisteede ägedatesse viirusnakkustesse haigestunuid 375 ja grippi haigestunuid 16. Seega on sel aastal hetkeseisuga juba sadakond haigestunut enam kui möödunud aasta samal hooajal.
Villigi sõnul ei ole maakonna koolid ega lasteaiad teavitanud, et haigestunud lapsi oleks nii palju, et see mõjutaks õppetööd. Kooliõed on aga terviseameti Raplamaa esindusse helistanud ja huvi tundnud küll, kas on grippi registreeritud, ja küsinud juhiseid, kuidas tuleks käituda. Villig selgitab, et kõige tõhusam ennetus oleks vaktsineerimine, aga tuleks vältida ka suuremaid rahvahulki ja klassiruume regulaarselt õhutada.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare